Amplasarea scutului american antiracheta in Europa si statutul provinciei Kosovo reprezinta "linii rosii" pe care Moscova nu le va negocia, a declarat, ieri, seful diplomatiei moscovite, Serghei Lavrov, citat de agentiile de presa internationale.
"Dincolo de politica Rusiei, care nu doreste confruntarea, exista ceea ce numim linii rosii - cele care reprezinta o amenintare reala pentru securitatea nationala sau pentru ordinea internationala", a explicat oficialul rus in fata studentilor de la Institutul pentru Relatii Internationale de la Moscova (MGUIMO).
"Printre acestea figureaza proiectele de instalare a unor baze antiracheta in Europa Centrala si problema provinciei Kosovo", a spus Lavrov.
"Rusia nu se targuieste, iar partenerii nostri internationali trebuie sa inteleaga acest lucru", a adaugat el. Seful diplomatiei ruse si-a exprimat, totodata, speranta ca discutiile cu partea americana pe aceasta tema vor avea succes.
"Statele Unite si Rusia au mostenit din trecut o responsabilitate comuna pentru mentinerea stabilitatii strategice in lume", a afirmat Lavrov, subliniind ca "nu exista dispute profunde in relatiile dintre Statele Unite si Rusia". "Rusia nu este un opozant al Statelor Unite, iar revenirea la Razboiul Rece este exclusa", a conchis seful diplomatiei ruse. (D.E.)