Dupa cantonamentul de la Bagnerres de Bigoire, de azi componentii nationalei Romaniei si-au mutat cartierul general la Agen. Meciul de debut, cu Italia, este programat la 12 septembrie.      Managerul general Roger Antonin si-a dus
Dupa cantonamentul de la Bagnerres de Bigoire, de azi componentii nationalei Romaniei si-au mutat cartierul general la Agen. Meciul de debut, cu Italia, este programat la 12 septembrie.      Managerul general Roger Antonin si-a dus baietii in Franta inca de la 20 august. Ei au participat mai intai la un stagiu la altitudine, in statiunea La Mongine din Pirinei, unde accentul s-a pus in special pe pregatirea fizica, din care nu au lipsit antrenamentele de tip comando, marsurile prin padure si mountainbike. La Bagnerres de Bigoire, "stejarii" au avut parte de sedinte de pregatire specifice, combinate cu exercitii de motricitate si talazoterapie. Ritmul de unul sau doua antrenamente pe zi va fi mentinut si la Agen, unde echipa va ramane pana la 11 septembrie, cand va pleca la Marsilia, pentru meciul cu Italia de a doua zi. Cele doua echipe fac parte din grupa C, alaturi de Noua Zeelanda, Scotia si Portugalia. In conditiile in care tricolorii si-au propus sa se claseze pe locul 3 in grupa, victoria in fata Italiei devine obligatorie. Daca obiectivul va fi indeplinit, echipa va fi premiata cu 300.000 de euro, o suma-record pentru rugby-ul romanesc.   ANIVERSARE. Ieri, in cantonamentul romanilor a fost prilej de sarbatoare. Antrenorul Daniel Santamans a implinit 48 de ani, el primind din partea echipei un tort urias. Azi, un alt tricolor isi serbeaza ziua de nastere, Catalin Fercu, care implineste 21 de ani.      Traditie      La meciul de deschidere, dintre Franta si Argentina, care va avea loc vineri, la Paris, se va folosi un fluier vechi de peste o suta de ani. Este vorba despre un fluier cu care s-au arbitrat meciurile din turneul pe care Noua Zeelanda l-a intreprins in Marea Britanie in 1905 si care, ulterior, a fost folosit la toate Olimpiadele si Campionatele Mondiale de pana acum. Obiectul e pastrat in Muzeul Rugby-ului din Noua Zeelanda. Si moneda cu care va fi trasa la sorti echipa care va avea lovitura de incepere are o istorie aparte. Ea a fost folosita in 1925 la un meci Anglia - Noua Zeelanda si a fost imprumutata de la un spectator, pentru ca arbitrul nu avea bani in buzunar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.