Regele Mihai I al Romaniei afirma ca lumea de astazi are nevoie de institutii datatoare de mandrie, care sa inspire morala, incredere si bun-simt, iar Biserica Ortodoxa Romana are in continuare un loc unic si fundamental in societatea romaneasca. In
Regele Mihai I al Romaniei afirma ca lumea de astazi are nevoie de institutii datatoare de mandrie, care sa inspire morala, incredere si bun-simt, iar Biserica Ortodoxa Romana are in continuare un loc unic si fundamental in societatea romaneasca. Intr-un mesaj al Majestatii Sale, adresat Bisericii Ortodoxe Romane cu ocazia Adunarii ecumenice europene, care are loc la Sibiu intre 5 si 6 septembrie, suveranul arata ca BOR a traversat in ultimul secol, „alaturi de natiune si de institutiile ei fundamentale, un drum greu“. „A fost un timp pe care l-am cunoscut bine, fiind martorul lui direct. Cei cinci patriarhi romani, al caror contemporan am fost, reprezinta lideri importanti ai Romaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.