"Cine n-are bani, se gandeste la bani. Cine are bani, se gandeste numai la bani". Asa suna o mostra de umor tipic anglo-saxon, cu aplicabilitate directa in "sportul rege". Cine are multi bani, ii investeste nu doar in infrastructura, ci si in schema
"Cine n-are bani, se gandeste la bani. Cine are bani, se gandeste numai la bani". Asa suna o mostra de umor tipic anglo-saxon, cu aplicabilitate directa in "sportul rege". Cine are multi bani, ii investeste nu doar in infrastructura, ci si in schema de personal, dupa cum o demonstreaza patronii cluburilor din patria ex-premierului Tony Blair.    
"REMUNERATIE MARE". Conform unui studiu dat publicitatii de reprezentantii firmei "Deloitte", echipele profesioniste de fotbal din Anglia au alocat in aceasta vara suma de 740 milioane euro (500 milioane lire sterline) pentru contractele jucatorilor veniti din alte zari, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 60% in raport cu cheltuielile facute pentru transferuri in vara trecuta, cand s-au investit "doar" 440 de milioane de euro (300 milioane lire sterline). "Noii proprietari de cluburi din Premier League si sporirea incasarilor provenite din drepturile de televizare pentru sezonul 2006/2007 sunt motoarele unei cresteri fara precedent a cheltuielilor", se arata in studiul citat de AFP.    In topul cheltuielilor se afla, cum era de asteptat, campioana Manchester United, care a investit 75 milioane euro in transferuri, urmata de FC Liverpool - 74 milioane si Tottenham Hotspur - 59 milioane. Conform studiului in cauza, cele cinci mari campionate din Europa - Premiership, Serie A, Primera Division, Ligue 1 si Bundesliga - au cheltuit aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru transferuri in perioada premergatoare sezonului competitional 2007/2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.