FRF a platit un avion privat pentru a-l transporta pe jucatorul Fiorentinei din Italia la Bucuresti.

Reunit ieri la Mogosoaia, lotul pentru meciul cu Belarus este aproape complet. Lipseste doar vedeta tricolorilor, Adrian Mutu, care a jucat ieri-seara in derby-ul Milan-Fiorentina, restanta din etapa a II-a a campionatului italian. Meciul a fost aminat deoarece milanezii au jucat vineri Supercupa Europei si au solicitat o zi suplimentara pentru refacere. Piturca a cerut sa il aiba astazi pe Mutu odihnit la antrenament si FRF s-a conformat imediat, inchiriind o aeronava privata care il va transporta pe fotbalist la Bucuresti imediat dupa jocul de la Milano. Gestul nu este o premiera in istoria echipei nationale, Brescia inchiriind in 1993 un avion pentru ca Hagi sa poata juca atit la nationala, cit si in Serie A un meci important pentru echipa antrenata atunci de Mircea Lucescu.

Selectionerul Victor Piturca a punctat importanta meciului cu Belarus, care se va disputa pe 8 septembrie la Minsk. „Vom vedea o alta fata a esticilor, care au un antrenor nou. Germanul Bernd Stange a schimbat si lotul, situatie care ne avantajeaza, pe de-o parte, iar pe de alta, ne incurca. Vor aparea probleme de omogenizare la ei, dar vom avea si noi surprize cu fotbalistii pe care nu ii cunoastem", a spus Piti. Lotul a suferit ceva modificari fata de structura initiala, nu mai putin de opt fotbalisti avind probleme medicale. Dintre acestia, Chivu (racit) si Gabriel Tamas (miozita) vor putea fi recuperati pina simbata. Contra, Cocis, Radoi, Rosu, Alin Stoica si Lazar nu vor putea fi insa folositi. Sergiu Radu, convocat in premiera, a spus ca va incerca sa nu dezamageasca si ca a sperat mereu ca va juca sub tricolor, la echipa mare. El a fost international de tineret si, in ciuda unui sezon excelent la Cottbus, a asteptat mai bine de un an convocarea lui Piturca. Selectionerul a vorbit ieri si despre partida Olanda-Bulgaria, care se va disputa tot simbata: „Ar fi bine sa cistige gazdele. Vrem ca la ultimul meci din grupa sa nu avem emotii contra bulgarilor".

Paralel cu actiunea lotului lui Piturca, si reprezentativa de tineret s-a reunit ieri. Echipa antrenata de Emil Sandoi va juca pe 11 septembrie, la Rimnicu Vilcea, contra Bosniei, in preliminariile CE de tineret din 2009. Singurul stranier convocat este Claudiu Keseru (Nantes), restul jucatorilor fiind legitimati la echipe din Romania. Tineretul are mari sanse sa ajunga la turneul final, rezultatul de egalitate din Franta (1-1) facindu-i pe romani favoritii grupei de calificare.