Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Miliband, a fost invitat ieri de ecologistii romani in Parcul Cismigiu, la "un pahar" de energie curata.

Fundatia Terra Mileniul III, Asociatia de Mediu "Prietenii Pamantului", Agentia Romana
Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Miliband, a fost invitat ieri de ecologistii romani in Parcul Cismigiu, la "un pahar" de energie curata.

Fundatia Terra Mileniul III, Asociatia de Mediu "Prietenii Pamantului", Agentia Romana pentru Conservarea Energiei si Societatea Romana pentru Eficienta Energetica au profitat de vizita ministrului britanic la Bucuresti pentru a-i prezenta noul proiect, "Resurse energetice pentru viitor".

David Miliband se afla in prima sa vizita intr-o tara est-europeana de la numirea sa in functia de ministru de Externe, in iunie 2007. Dar nu este la prima intalnire cu cercetatorii romani, deoarece au mai existat colaborari anterioare, in timpul mandatului sau ca ministru pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale. Proiectul prezentat ieri este sustinut de UE prin Programul PHARE 2004 si a fost gandit pentru producerea energiei ieftine si nepoluante in tara noastra.

Ministrului britanic de Externe, David Miliband, i s-a facut ieri o scurta "demonstratie de forta" in Parcul Cismigiu, vizavi de Primaria Municipiului Bucuresti, unde cercetatorii care au lucrat la proiect si cativa dintre beneficiarii unor proiecte anterioare ale fundatiei Terra Mileniul III au discutat despre binefacerile surselor regenerabile de energie pentru economia mondiala, dar si pentru sanatatea noastra.

Scopul intalnirii, organizate sub sloganul "Alege Energia Curata" de Fundatia Terra Mileniul III, cu sprijinul Ambasadei britanice, este acela de promovare a surselor regenerabile de energie in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.