Doua-treimi dintre rusi cred ca Occidentul incearca sa discrediteze Moscova, iar 59 la suta dintre cetateni indeamna Kremlinul sa utilizeze resursele energetice ca elemente de presiune in politica externa, arata un sondaj al Institutului Levada, cita
Doua-treimi dintre rusi cred ca Occidentul incearca sa discrediteze Moscova, iar 59 la suta dintre cetateni indeamna Kremlinul sa utilizeze resursele energetice ca elemente de presiune in politica externa, arata un sondaj al Institutului Levada, citat de AFP.   La inceputul anului 2006, Europa a fost privata de mai multe ori de alimentarea cu gaze si petrol pe fondul crizei dintre Rusia si foste state sovietice. De altfel, 46 la suta dintre persoanele intervievate cred ca "acuzatiile Occidentului privind incalcari ale drepturilor omului in Rusia sunt nefondate", avand rolul discreditarii tarii. Doua-treimi dintre rusi sunt de parere ca relatiile dintre Rusia si Occident s-au imbunatatit in timpul mandatului presedintelui Vladimir Putin. Aproape jumatate dintre cetateni au o atitudine pozitiva fata de Marea Britanie in pofida crizei declansate prin otravirea fostului agent Aleksandr Litvinenko.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.