Asociatia Romanilor din Italia cere desfiintarea Departamentului Relatiilor pentru Romanii de Pretutindeni (DRRP) din Ministerul Afacerilor Externe si o ancheta guvernamentala si parlamentara la Ambasada Romaniei din Roma pentru ner



Asociatia Romanilor din Italia cere desfiintarea Departamentului Relatiilor pentru Romanii de Pretutindeni (DRRP) din Ministerul Afacerilor Externe si o ancheta guvernamentala si parlamentara la Ambasada Romaniei din Roma pentru nerespectarea obligatiilor institutionale. Potrivit Rompres, asociatia considera ca DRRP este "inactiv si indiferent la problemele romanilor si la actiunile acestora" si a trimis scrisori in acest sens presedintelui Romaniei, premierului, ministrului de Externe si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.


PASIVI. Presedintele Asociatiei, Eugen Terteleac, acuza DRRP si Ambasada Romaniei ca dau dovada de pasivitate in legatura cu problemele de imagine pe care le au romanii din Italia ca urmare a unor infractiuni comise de unii concetateni.
"Imaginea romanilor este in cadere libera, romanii muncesc la negru si sunt nedreptatiti de patroni, creste exponential numarul accidentelor de munca, dar DRRP nu este interesat de acest lucru.(...) In Italia, ambasada «nu se baga», personalul consulatului si cel al ambasadei nu iau atitudine", se arata in scrisoarea deschisa.


Presedintele Asociatiei a conchis ca, pe fondul cresterii acuzatiilor la adresa romanilor din Italia, poate ca ar trebui infiintata o celula de criza care sa reactioneze imediat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.