Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament, PD ar obtine cele mai multe mandate, arata un sondaj IMAS, dat ieri publicitatii. Conform sondajului, PD ar obtine 42% din voturi, PSD aˆ’ 17%, PNG aˆ’ 13%, PNL aˆ’ 12%, PRM aˆ’ 5%, UDMR aˆ’ 4%, PLD aˆ’ 3%, PIN aˆ’ 2% si PC aˆ’ 1%.

La capitolul incredere, presedintele Traian Basescu se afla pe primul loc, cu 54% din aprecierile pozitive ale intervievatilor, urmat de Gigi Becali, cu 37%, si de Theodor Stolojan, cu 28%.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si  premierul, Calin Popescu Tariceanu, se afla la egalitate, cu 20% din aprecierile pozitive, urmati de liderul PD, Emil Boc (17%), si de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (15%).

La coada clasamentului se afla fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes, acum presedinte Uniunii Nationale Crestin-Democrate, cu 4% din aprecierile pozitive.

Sondajul mai arata ca 44% dintre romani cred ca Romania merge intr-o directie buna, 50% cred ca merge intr-o directie gresita, 37% spun ca actualul guvern conduce tara ca si cel anterioar, 28% cred ca o conduce mai bine, iar 27% cred ca o conduce mai rau.

Sondajul a fost realizat in perioada 8-15 august si are o marja de eroare de 2,8%.