Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri dupa intalnirea cu grupurile parlamentare, ca exista "slabe sperante" ca formatiunea sa sa renunte la depunerea motiunii de cenzura dupa discutiile pe care le va initia in aceasta perioada cu celelalte
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri dupa intalnirea cu grupurile parlamentare, ca exista "slabe sperante" ca formatiunea sa sa renunte la depunerea motiunii de cenzura dupa discutiile pe care le va initia in aceasta perioada cu celelalte partide parlamentare.

"Iesirea din ambiguitate a PSD este un lucru obligatoriu pentru partidul nostru. In acest moment renuntarea la motiune nu este o optiune pentru noi, ea a fost reconfirmata de grupurile parlamentare", a precizat Geoana. El a recunoscut ca la sedinta grupurilor parlamentare, au existat propuneri ca PSD sa incheie un parteneriat strategic cu PNL, dar a precizat ca un astfel de acord este propus si altor partide interesate "intr-o constructie strategica pe termen mediu".

Liderul PSD a primit din partea senatorilor si deputatilor social-democrati, mandat sa negocieze cu celelalte partide formarea unei majoritati care sa isi asume un nou program de guvernare.

Geoana va initia discutii cu celelalte partide in urmatoarele zile, mandatul pentru aceste discutii fiind ca o eventuala noua majoritate parlamentara sa isi asume sustinerea si a unor obiective pe termen lung.

In acest sens el a mentionat realizarea unui pact national pentru educatie, acordarea de subventii in agricultura, continuarea procesului de majorare a pensiilor, acordarea a cel putin 7% din PIB pentru Sanatate, reducerea TVA la alimentele de baza.
    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.