Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit ieri doua oferte pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Master SA Bucuresti, principalul proiectant al masinilor grele ale MApN. Ofertele au fost depuse de consortiile
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit ieri doua oferte pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Master SA Bucuresti, principalul proiectant al masinilor grele ale MApN. Ofertele au fost depuse de consortiile formate din SC Presum Proiect SA Iasi si SC Asam SA Iasi, respectiv PAS Master si SC Radacini SA, metoda de privatizare fiind negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. "Comisia de negociere a deschis documentele de precalificare depuse de ofertanti si a trecut la verificarea acestora", se mai arata in comunicatul Autoritatii, precizand ca aceasta detine 66,68% din actiunile Master, la care mai sunt actionari banci si/sau societati de investitii financiare cu 33,2747% si persoane fizice cu 0,0373%.Ultimul anunt de privatizare a fost publicat la data de 6 august a.c., dupa ce AVAS a respins, din motive de oportunitate, oferta finala depusa de consortiul format din Tower Consult Invest SRL si persoana fizica Milan Dinca.Celelalte 5 oferte au fost depuse de consortiile formate din Brady Trade SRL si Adrian Tomescu, Impuls Company SRL si Trentea Cristian Mircea, ICPE Electrocond Tehnologies si Palalau Sorin, Valmetex - Tehno si cel format din Asociatia PAS Master si firma Radacini SRL Bucuresti.Potrivit art. 5 din HG nr. 2.193/2004, asociatiile de salariati constituite in cadrul societatilor comerciale de cercetare-dezvoltare care se privatizeaza sunt considerate precalificate. In perioada 2005 - 2006, AVAS a inregistrat noua scrisori din partea unor investitori romani interesati de actiunile institutului de cercetare cu activitate in domeniul motoarelor termice cu piston. Master SA este unic producator pentru grupuri cu propulsie navala speciala, principalele activitati ale societatii (cu pondere peste 15% din venitul total) fiind cercetarea si cercetarea aplicativa, precum si mecanica generala. Compania provine din Intreprinderea de Stat "Institutul National de Motoare Termice", infiintata in 1975.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.