Cei doi politisti virtuali, un barbat si o femeie, care se vor afla in masina sau pe motocicleta, vor aparea, incepand de sambata, in partea de jos a ecranelor computerelor. Pentru inceput, p olitistii virtuali vor monitoriza site-urile de stiri si f
Cei doi politisti virtuali, un barbat si o femeie, care se vor afla in masina sau pe motocicleta, vor aparea, incepand de sambata, in partea de jos a ecranelor computerelor. Pentru inceput, p olitistii virtuali vor monitoriza site-urile de stiri si forumurile de discutii din capitala Chinei, Beijing.
Reprezentantii Biroului de securitate publica din Beijing nu au explicat in ce va consta exact activitatea politistilor si cum va fi facuta monitorizarea. Ei au spus insa ca utilizatorii de internet vor putea sa apese pe unul dintre cei doi politisti virtuali si ca vor accesa astfel un centru online de supraveghere unde vor putea denunta infractiuni.
China supravegheaza foarte atent media si internetul. Un studiu realizat, la inceputul anului, de mai multe grupuri de cercetare de la universitatile Harvard, Oxford, Cambridge si Toronto a stabilit ca statul chinez este unul dintre statele cu cel mai ridicat nivel de cenzura aplicat de atutoritati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.