CE BEM, CE MANCAM  
La prima vedere, produsul este foarte bun si poate ajuta bebelusii, mai ales in cazul colicilor. Foarte importante sunt insa calitatile plantelor folosite la acest ceai.

Baby tea este un ceai pentru beb
CE BEM, CE MANCAM  
La prima vedere, produsul este foarte bun si poate ajuta bebelusii, mai ales in cazul colicilor. Foarte importante sunt insa calitatile plantelor folosite la acest ceai.

Baby tea este un ceai pentru bebelusi, in compozitia caruia intra, dupa cum scrie pe eticheta produsului: "Flori de musetel (Flores Chamomillae), fructe fenicul (Fructus Feniculli), fructe de chimion (Fructus Carvi), iarba de menta (Herba Menthae)".

ANALIZA. Produsul analizat este o formula de ceai din care se poate prepara o infuzie utila in prevenirea unor fenomene digestive (colici) specifice sugarilor si copiilor mici, ne explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Calitatea produsului este determinata in primul rand de calitatea plantelor medicinale utilizate, astfel ca un produs poate sa manifeste calitatile enuntate intr-un grad mai mare sau mai mic, uneori chiar deloc. In special pentru sugari si copiii mici apa cu care se prepara infuzia trebuie sa fie de o calitate inalta, altfel (in cazul folosirii apei din fantani contaminate cu azotati) exista riscul de intoxicatii grave ale copilului. De aceea, recomandam in mod expres mamelor sa foloseasca la prepararea ceaiurilor apa plata imbuteliata din surse consacrate. In cazul in care acest lucru nu este posibil, mamele trebuie sa se asigure ca apa folosita nu a fost contaminata. Daca recomandarile nu sunt respectate cu strictete de mamici, se poate ajunge chiar si la cazuri extreme, cum ar fi decesul bebelusului, chiar daca apa este fiarta.

CONCLUZIE. Produsul poate fi folosit in scopul pentru care a fost creat, cu mentiunile de preparare cu apa de buna calitate, in conditii de igiena crescuta, in recipienti curati si pastrare adecvata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.