Cu titlul modificat din „30 si ceva" in „Boogie", lungmetrajul cu Anamaria Marinca si Dragos Bucur se afla in stadiul ultimelor repetitii de dinaintea filmarilor.Regizorul Radu Muntean spera sa termine
filmarile pe 5 octombrie Dupa o prima saptamina de repetitii in Bucuresti, care au constat mai degraba intr-o lectura a textului, acum urmeaza o saptamina tot de repetitii in locurile in care se va filma, aflate la Neptun. Strigatul „Motor!" este planificat pentru ziua de 10 septembrie, iar filmarile vor dura 23 de zile si nopti, regizorul Radu Muntean sperind sa finalizeze aceasta etapa pe 5 octombrie. Scenariul, realizat de Alexandru Baciu, Razvan Radulescu si Radu Muntean - pe atunci cu titlul „30 si ceva" -, a luat „bronzul" la concursul organizat in 2006 de Centrul National al Cinematografiei, obtinind astfel 1.000.000 de lei. Cei trei s-au ales deja cu Premiul Uniunii Cineastilor pentru scenariul celui de-al doilea lungmetraj semnat Radu Muntean, „Hirtia va fi albastra". Regizorul marturiseste insa ca ideea ii apartine si ca a fost un scenariu mai greu de scris decit predecesorul sau, dar ca a stiut de cind lucra la „Hirtia va fi albastra" ca „Boogie" este urmatorul sau lungmetraj. „Am schimbat o gramada de variante, mai ales pina am ajuns la un sinopsis care sa ne multumeasca pe toti trei", afirma Muntean.

Noua denumire a lungmetrajului provine de la porecla din liceu a protagonistului. Sinopsisul este axat pe calatoria pe care Bogdan Ciocazanu - Boogie, cum ii spun prietenii - o face la mare pe 1 mai, alaturi de sotia si de copilul lui, in virsta de trei ani. Acolo ii intilneste pe cei mai buni prieteni ai sai din liceu, Penescu si Iordache; acestia sint liberi si pusi pe distractie, iar grupul e chitit sa reinvie escapadele bahico-sexuale din tinerete.

Filmul ii va avea in rolurile principale pe Dragos Bucur si Anamaria Marinca, alaturi de Mimi Branescu si Adrian Vancica. Restul distributiei ii include pe copilul Catalin Roncescu, Roxana Iancu si Geanina Varga, toti trei aflindu-se la debut. Castingul a durat aproape o luna, potrivit declaratiilor lui Muntean. „Va fi un film construit din cadre-secventa, asa ca, probabil la doua zile dupa terminarea filmarii, voi avea gata si montajul. Cam asa a fost si cu «Hirtia...». Alexandru Radu va monta filmul, tot ca la «Hirtia...». In general, va fi aceeasi echipa principala, cu Tudor Lucaciu la imagine, Dragos Vilcu, producator executiv, Dragos Potop, Production Manager, Sorin Dima, scenograf, Electric Brother, editare sunet si muzica etc.", enumera Muntean. Pe post de producatori figureaza Multimedia Est si Antena 1, iar cofinantatorii sint citeva agentii de publicitate.

Din 9 septembrie intra in functiune site-ul filmului, pe numele sau boogiemovie.com, care va contine si un fotoblog, cu imagini de la filmari, pe care Muntean promite sa il updateze zilnic.

Vedetele de la Festivalul de Film de la Toronto n-au voie sa fumeze. Detalii, pe www.cotidianul.ro/select