Presedintele a precizat ca raportul va fi semnat de ambasador si de consuli si va fi trimis la Presedintie si la ministrul de Externe. De asemenea, presedintele Basescu a cerut prioritate la acordarea cetateniei pentru romanii care studiaza in Romani
Presedintele a precizat ca raportul va fi semnat de ambasador si de consuli si va fi trimis la Presedintie si la ministrul de Externe. De asemenea, presedintele Basescu a cerut prioritate la acordarea cetateniei pentru romanii care studiaza in Romania si provin din diaspora. El a propus ca, odata cu obtinerea diplomei de bacalaureat sau de licenta, acesti tineri sa obtina si cetatenia romana. Presedintele a precizat ca se refera la tinerii din Republica Moldova, Serbia, precum si Ucraina, dar a subliniat ca, in cazul acesteia din urma, conditia va fi indeplinita doar daca tinerii renunta la cetatenia ucraineana, doarece Kievul nu accepta dubla cetatenie. Presedintele a insistat ca Legea cetateniei sa prevada conditii mai usoare de obtinere a cetateniei de catre moldoveni. Mai multe detalii despre reuniunea anuala a ambasadorilor Romaniei cititi in pagina 7. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.