"Au fost momente dificile, dar suntem aici si ma bucur ca s-a realizat un parteneriat public-privat care nu inseamna spatiu de birouri, ci o investite destinata celor pe care vrem sa-i readucem in societate. Bucurestenii pot fi mandri ca au contribui
"Au fost momente dificile, dar suntem aici si ma bucur ca s-a realizat un parteneriat public-privat care nu inseamna spatiu de birouri, ci o investite destinata celor pe care vrem sa-i readucem in societate. Bucurestenii pot fi mandri ca au contribuit la realizarea unui centru unde romani din toata tara pot veni pentru a-si gasi reintegrarea sociala", a spus presedintele Traian Basescu, prezent la inaugurare.
Centrul Panduri se adreseaza persoanelor care au un handicap din nastere sau unul dobandit in urma unui accident sau a unei boli. Ele vor putea beneficia gratuit, in cadrul centrului, de evaluarea capacitatii de munca, stabilirea gradelor de invaliditate, de programe de reeducare functionala pentru sechele post-traumatice osoase, musculare, nervoase, pentru amputatii de membre, sau pentru afectiuni reumatologice si neurologice. De asemenea, centrul va oferi servicii specializate de acupunctura, laser, homeopatie, fitoterapie, tomografie computerizata, servicii medicale pentru afectiuni precum diabetul zaharat, cardiovasculare sau hipertensiune. Proiectul a fost lansat in anul 1990 de catre Asociatia Ajutor pentru Batrani, Copii si Familie, iar terenul pentru constructie a fost concesionat de Primaria Bucuresti. Investitia initiala a Asociatiei in proiectul Panduri a fost de cinci milioane de marci, stranse din ajutoarele venite de la cetatenii germani, Rumanienhilfe Hamburg (Der Spiegel) si Biserica Evanghelica din Frankfurt. Asociatia a investit apoi in acelasi proiect alte doua miliarde de lei. In 1993, finantarea Centrului a fost transferata la Primaria Capitalei, care a asigurat finalizarea proiectului, alocand in ultimii trei ani fonduri ce reprezinta peste jumatate din valoarea totala - de 11,5 milioane de euro, la care se vor adauga alte 1,2 milioane de euro pentru climatizare. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.