Compania Auchan Romania va deschide astazi  un supermarket in centrul comercial Iulius Mall din Timsoara, care va fi deschis doar pentru o perioada de un an, pana la finalizarea constructiei unui hipermarket Auchan in apropiere.Magazinul, care v
Compania Auchan Romania va deschide astazi un supermarket in centrul comercial Iulius Mall din Timsoara, care va fi deschis doar pentru o perioada de un an, pana la finalizarea constructiei unui hipermarket Auchan in apropiere.Magazinul, care va fi de tipul Discount Market, a suportat investitii de 1,5 milioane de euro, locatia avand o suprafata de 2.600 metri patrati si o oferta de 8.000 de articole, incluzand produse alimentare, de curatenie, textile, papetarie, menaj, electrice si auto."Motivul pentru care am ales sa deschidem acum Discount Market este acela de a aduce o completare serviciilor oferite de Iulius Mall. In ziua de azi cumparatorul cauta eficienta si rapiditate la cumparaturi, de aceea, cand merge la mall e ideal sa aiba la dispozitie si un loc unde sa isi poata face cumparaturile de zi cu zi", a declarat, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, directorul Discount Market, Gerald Puttemans.Hipermarketul Auchan din Timisoara va fi amenajat in vecinatatea Iulius Mall, intr-o zona unde vor fi investite in total circa 50 de milioane de euro. Extinderea mall-ului vizeaza printre altele amenajarea unor spatii de parcare subterane si a unui multiplex, investitia in hipermarket fiind evaluata la circa 40 milioane euro. Angajatii care vor lucra in magazinul provizoriu vor constitui nucleul fortei de munca din viitorul hipermaket Auchan.Primul hipermarket Auchan din Romania a fost deschis in luna noiembrie 2006, la Bucuresti, dupa investitii de 40 milioane euro. In aceasta toamna, compania are planificate deschideri la Targu Mures, Cluj-Napoca si Pitesti. Totodata, pentru 2008, retailerul are doua proiecte sigure, la Constanta si Timisoara. Reteaua Auchan din Romania este dezvoltata de compania MGV Distri-Hiper, la care grupul francez are o participatie de 29%, restul actiunilor fiind controlate de parteneri romani. Anul trecut, compania a raportat venituri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro. Retailerul francez este una dintre cele mai importante companii de retail la nivel mondial, cu peste 380 de hipermarketuri in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Italia, Rusia, Maroc, China si Taiwan. Pe langa acest tip de magazine, compania detine si o retea de peste 700 de supermarketuri, 269 de centre comerciale Immochan, precum si Banca Accord.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.