Cei mai bine platiti romani in luna iulie au fost angajatii din domeniul intermedierilor financiare. Cei care lucreaza in acest sector au castigat, in medie, aproape 3.000 lei. La polul opus s-au situat muncitorii din industria de prelucrare a lemnu
Cei mai bine platiti romani in luna iulie au fost angajatii din domeniul intermedierilor financiare. Cei care lucreaza in acest sector au castigat, in medie, aproape 3.000 lei. La polul opus s-au situat muncitorii din industria de prelucrare a lemnului, din tabacarie si croitorie. Salariul net din aceasta ramura a ajuns, in luna iulie, la aproximativ 600 lei.

Angajatii din domeniul intermedierilor financiare au obtinut, in luna iulie, cele mai mari castiguri de pe piata muncii, se arata intr-un raport al Institutului National de Statistica. Astfel, activitatea de obtinere si redistribuire a fondurilor a adus in buzunarele romanilor un castig mediu net de 2.963 lei. Aproape la fel de castigati au fost salariatii din transporturi aeriene. Cei care nu au rau de inaltime pot castiga, in acest domeniu, peste 2.400 lei. De asemenea, in topul celor mai bine platiti salariati s-au incadrat muncitorii din industrie. In acest sector, cei mai bogati lucratori au fost cei din domeniul fabricarii produselor de tutun. Acestia au avut un castig mediu net de aproape 2.200 lei. Ceva mai putin au castigat muncitorii din industria extractiei de hidrocarburi si servicii le anexe, care au obtinut, in mana, 2.168 lei. Totusi, acestia nu se pot plange, intrucat, potrivit Institutului National de Statistica, salariile din aceasta ramura au inregistrat, in luna iulie, cea mai mare crestere. Comparativ cu alte domenii de activitate, administratia publica le-a adus functionarilor venituri frumusele, acestia castigand, in medie, 1.921 lei. Destul de banoase au fost si activitatile de asigurari si ale caselor de pensii din sistemul privat. Media castigului salarial net din acest domeniu a depasit 1.800 lei. Pe de alta parte, potrivit statisticilor, cei mai saraci romani au fost, in iulie, muncitorii din industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta. Cu un salariu mediu de 608 lei, angajatii din acest sector pot fi considerati muritori de foame.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.