"Am aflat cu stupoare, din ultima Hotarare de Guvern de modificare a organigramei Ministerului Educatiei, ca numarul maxim de posturi pentru unitatile si activitatile din subordinea MECT, finantate integral de la bugetul de stat, este de 10.611. Care
"Am aflat cu stupoare, din ultima Hotarare de Guvern de modificare a organigramei Ministerului Educatiei, ca numarul maxim de posturi pentru unitatile si activitatile din subordinea MECT, finantate integral de la bugetul de stat, este de 10.611. Care este rezultatul activitatii acestei armate de functionari? Iata doar trei aprecieri: Raportul Miclea: invatamantul romanesc este ineficient, nerelevant, inechitabil si de slaba calitate; Evaluarea EDU CER: invatamantul romanesc este incremenit in paradigma comunista a ultimilor 30-40 de ani; Aprecierea SAR: invatamantul romanesc este fabrica auohtona de mediocritate. Ca sa ajunga la astfel de rezultate, armata de functionari consuma anual, dupa evaluari minimale, circa 200 milioane euro, bani suficienti pentru reabilitarea a cel putin 700 de scoli. Am cautat pe site-urile Ministerului Educatiei si a unitatilor din subordinea MEdCT, informatiile prevazute de art. 5 din Legea 544/2001, ((e) sursele financiare, bugetul si bilantul contabil; f) programele si strategiile proprii;), dar nu am gasit nimic, ceea ce ne face sa ne intrebam daca nu cumva in Romania legile sunt facute doar pentru fraieri. Dupa opinia noastra, aparatul birocratic din unitatile si comisiile subordonate ministerului ar fi trebuit redus cu 90%, iar cei ramasi sa lucreze in agentii autonome, autofinantate, functionand pe baze contractuale cu MECT si alti beneficiari'', se arata in scrisoarea deschisa adresata primului-ministru Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.