Food and Drug Administration (FDA)  a autorizat comercializarea primului medicament contra osteoporozei cu administrare anuala.

Medicamentul contra osteoporozei, botezat Reclast in SUA si Aclasta in Europa, al laboratoarelor No
Food and Drug Administration (FDA)  a autorizat comercializarea primului medicament contra osteoporozei cu administrare anuala.

Medicamentul contra osteoporozei, botezat Reclast in SUA si Aclasta in Europa, al laboratoarelor Novartis presupune o singura injectie in 365 de zile.  Medicamentul face parte din clasa biofosfonatelor si are capacitatea de a inhiba pierderea de masa osoasa. Comparativ cu alte medicamente prescrise contra osteoporozei, care sunt luate oral zilnic, saptamanal sau lunar, acesta se ia o data pe an sub forma unei injectii intravenoase care dureaza aproximativ un sfert de ora.

In autorizarea medicamentului, FDA s-a bazat in principal pe un studiu efectuat timp de trei ani pe un lot de 7.000 de femei, publicat in The New England Journal of Medicine in luna mai 2007. Potrivit unui comunicat al laboratoarelor producatoare din 18 august anul acesta, rezultatele studiului demonstreaza o reducere a numarului fracturilor vertebrale cu peste 70% si a fracturilor de sold cu peste 40% in cazul femeilor care au urmat tratament cu aceasta injectie.

La ora actuala, autoritatile europene sunt in curs de examinare a dosarului depus de laboratoarele producatoare.  Potrivit legislatiei, pana la sfarsitul anului, se va sti daca medicamentul va primi unda verde si in Europa.    

FDA este o agentie din SUA responsabila cu reglementarea alimentatiei (umana si animala), a suplimentelor dietetice, a medicamentelor (umane si animale), a cosmeticelor, dispozitivelor medicale (umane si animale) etc. In Europa, o agentie de acest gen este European Agency for the Evaluation of Medicinal Products. Se presupune ca intre 30% si 40% dintre femeile peste 50 de ani sunt suferinde de osteoporoza. Boala este valabila si in cazul barbatilor, producatorul studiind in prezent posibilitatea ca medicamentul sa fie prescris si in osteoporoza masculina.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.