Mircea Rednic a demisionat simbata noapte. Zenga, Razvan Lucescu si Andone sint variantele cele mai serioase, dupa ce Sabau a decis sa ramina la Bistrita.

Dinamo a pierdut simbata seara cu Gloria, 0-1 in „Stefan cel Mare", si a ramas fara antrenor. La unu noaptea, Rednic si-a prezentat demisia si clubul i-a acceptat-o. Reactia imediata a antrenorului, prezentata unor apropiati, este una credibila: „M-au lucrat cinci jucatori pusi de Borcea". Lobont, Claudiu Niculescu, Pulhac, Danciulescu si Margaritescu sint cei vizati, iar evolutiile lor par sa ii dea dreptate antrenorului. Situatia era exploziva de multa vreme, inca de dinaintea meciului tur cu Lazio, dar ea a devenit vizibila si din exterior de-abia dupa mansa a doua. Se ajunsese la o asemenea falie intre jucatori si antrenor incit acesta minca separat de fotbalisti, iar discutiile dintre ei se redusesera la strictul necesar.

Imediat dupa ce Rednic a plecat, la Dinamo au inceput discutiile pentru a se stabili numele noului antrenor. Varianta unanim agreata de conducerea clubului, Sabau, a fost si prima care a picat. „Am contract cu Bistrita si am invatat de la Mircea Lucescu sa nu preiau niciodata o echipa la care situatia este conflictuala", a raspuns scurt Motul. Razvan Lucescu, Walter Zenga si Ioan Andone sint trei nume de pe lista lui Dinamo, plus alte citeva surprize inca nedeconspirate. Fiecare are calitatile si defectele lui, favorit parind sa fie italianul care a luat titlul cu Steaua acum doua sezoane.

Liber de contract, italianul s-a gudurat pe linga Steaua, atunci cind Hagi era calcat in picioare de Gigi Becali. El a mai fost ofertat de CFR Cluj, dar a refuzat spunind ca nu vrea sa antreneze decit in Bucuresti. Razvan Lucescu are o situatie mult mai complicata: de-abia a semnat cu FC Brasov si, in plus, nu ar accepta sa vina la Dinamo fara Dinu Gheorghe. Acesta din urma l-a sprijinit mereu pe Lucescu jr. in perioadele de criza de la Rapid si par sa faca o echipa de succes la Brasov. In plus, Dinu „Vama" nu se bucura de prea mare simpatie in Stefan cel Mare, desi in tinerete a fost campion national de juniori cu alb-rosii. Andone este dorit insistent de Nicolae Badea, presedintele obtinind astfel un control al vestiarului de care nu s-a bucurat atunci cind antrena Rednic. Acesta se consulta doar cu Borcea, lucru care il exaspera pe bossul dinamovist.

Presedintele Nicolae Badea a confirmat interesul lui Dinamo pentru Razvan Lucescu si Walter Zenga: „Mai sint si alte variante, straini si romani. Nu am vorbit pina acum cu nici unul dintre ei, asa ca nu ne permitem sa facem rebus cu numele lor". Imediat dupa meci aparusera informatii conform carora Gigi Netoiu si Giovanni Becali ar urma sa se intoarca la Dinamo, iar Cristi Borcea sa fie trecut intr-un post secundar. Referitor la aceste schimbari in structura actionariatului, Badea a negat ca ele se vor produce.

Diabolica lucratura a cuviosului Becali Situatia de la Dinamo a inceput sa se deterioreze dupa meciul cu CFR Cluj, din etapa a 31-a a campionatului trecut. Gigi Becali a facut ca ochiul dracului (un milion de euro) sa luceasca spre Stefan cel Mare si tentatia a fost irezistibila. Dinamo a batut cu 1-0 si a oferit practic locul al doilea, cel care ducea in Champions League, marelui dusman Steaua. Conform informatiilor lasate sa transpire dinspre Ghencea, Borcea ar fi luat 450.000 de euro care urmau sa fie impartiti intre conducatori, iar restul de bani au mers la echipa. De aici incepe rolul malefic al lui Mircea Rednic, poreclit pe vremuri Strimbul pentru capacitatea lui de a naste intrigi. Antrenorul a vrut sa isi taie partea leului din punga cu euro si, in plus, a impartit discretionar banii. Cel mai vehement a fost Lobont, care de altfel i-a platit-o antrenorului cu virf si indesat dupa patru luni: golul ilar incasat de portarul lui Dinamo in meciul de simbata seara l-a impins pe Rednic spre demisie.