Limitele umane sunt uneori nebanuite chiar si de catre specialisti. Un caz aparte il reprezinta aradeanul Valentin Maxim. El a ajuns sa fie declarat de federatia de specialitate cel mai bun luptator cu o singura mana din Romania. Dupa mai multi ani
Limitele umane sunt uneori nebanuite chiar si de catre specialisti. Un caz aparte il reprezinta aradeanul Valentin Maxim. El a ajuns sa fie declarat de federatia de specialitate cel mai bun luptator cu o singura mana din Romania. Dupa mai multi ani in care a practicat artele martiale, o intamplare nefericita l-a obligat sa uite tot ce a invatat inainte si sa o ia de la capat.

„Practic Kung-Fu de aproape cinci ani. In total, am 10 ani de arte martiale. Am facut mai multe stiluri, dar Wing Tsun Kung-Fu este cel mai bun pentru mine”, spune tanarul de 22 de ani. Pana sa se consacre, a practicat mai multe stiluri. El a fost obligat sa adopte acest mod de lupta dupa ce a ramas fara o mana, in urma unui eveniment de care prefera sa nu vorbeasca prea mult. „Am suferit un accident foarte grav in anul 2000, la o macelarie, unde lucram cand eram la scoala”. De atunci a inceput alt tip de antrenamente si participa la turnee din strainatate. A reusit sa atinga gradul sapte de instructor in Wing Tsun Kung-Fu. Acum, el incearca sa adune bani pentru a participa la un turneu international organizat la Viena, la finalul lunii octombrie. Un eventual succes acolo i-ar aduce si gradul opt de instructor.

Are propria scoala de lupte
Pe Valentin Maxim, nenorocirea nu l-a distrus, chiar daca s-a adaugat la alte greutati cu care avea de luptat. El trebuie sa se descurce singur, parintii sai fiind divortati. „Sunt un om tare. Trebuie sa mergi inainte si nu trebuie sa cedezi niciodata in fata greutatilor. Stau cu chirie. Asta este. Trebuie sa treci peste toate”, constata Valentin. Dupa obtinerea gradului sapte, in urma cu un an, el si-a deschis propria scoala de Wing Tsun Kung-Fu. „Sunt instructor la Pecica. Am elevii mei si am scos deja doi cu performante”. In paralel, colaboreaza cu un alt prieten, Sebastian Dumitrache, care preda acelasi stil la Scoala Generala nr. 5 din Arad. Modul de convingere pentru cei care doresc sa se inscrie sunt demonstratiile. Cei doi, ajutati de un practicant avansat care este folosit pe post de adversar, ofera sistematic celor interesati mostre din acest tip de lupta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.