Ziua aniversara a autoproclamatei republici Transnistria a fost marcata, in afara declaratiilor ciudate, la adresa Moscovei, facute de Smirnov, si de amenintari voalate la adresa Moldovei. Ele vin din partea lui Stanilsav Hajeev, ministru


Ziua aniversara a autoproclamatei republici Transnistria a fost marcata, in afara declaratiilor ciudate, la adresa Moscovei, facute de Smirnov, si de amenintari voalate la adresa Moldovei. Ele vin din partea lui Stanilsav Hajeev, ministrul apararii din Transnistria. DECIS. Stanislav Hajeev , ministrul apararii din republica separatista transnistreana, a declarat duminica, la parada organizata cu ocazia aniversarii a 17 ani de la proclamarea unilaterala a independentei, ca Transnistria nu se va mai reintegra niciodata in Republica Moldova.. "Popoarele din Transnistria si-au decis singure soarta, la referendumul din 17 septembrie 2006, cand au optat pentru independenta si o unire ulterioara cu Rusia. Transnistrenii pot fi siguri ca republica noastra dispune de suficiente forte pentru a-si apara independenta", a afirmat Hajeev. El a subliniat ca pacea in regiunea nistreana poate fi mentinuta doar cu ajutorul fortelor ruse si a precizat ca inlocuirea acestora cu alte trupe de mentinere a pacii este inadmisibila. La parada de duminica au participat aproximativ 400 de militari, dar spre deosebire de anii trecuti evenimentul s-a desfasurat fara tehnica militara. Transnistria si-a proclamat unilateral independenta fata de Republica Moldova la 2 septembrie 1990, ca reactie la faptul ca Republica Moldova isi proclamase suveranitatea la 23 iunie acelasi an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.