Dramaturgul si fostul presedinte al Cehiei, Vaclav Havel, insista ca in cea mai noua piesa a lui, care va fi pusa in scena la Teatrul National din Praga, sa joace sotia sa, Dagmar, scrie Gazeta Wyborcza. Havel isi vrea partenera de viata actor

Dramaturgul si fostul presedinte al Cehiei, Vaclav Havel, insista ca in cea mai noua piesa a lui, care va fi pusa in scena la Teatrul National din Praga, sa joace sotia sa, Dagmar, scrie Gazeta Wyborcza. Havel isi vrea partenera de viata actor principal deoarece a€žpiesa a fost scrisa chiar pentru ea".  INSPIRATIE. Dagmar a€ža fost langa mine acum cateva luni in SUA cand am scris piesa; am scris rolul pentru ea, am vazut-o acolo, am vrut sa ne intoarcem in teatru impreuna. Se potriveste acestui rol prin caracter" - a explicat Havel cotidianului a€žLidove novini". Havel a subliniat ca intelege argumentele sefului scenei dramatice a Teatrului National, Michal Docekal, care nu este de acord cu aducerea pe scena a unor actori din afara: el a mentionat totodata ca, in fond si la urma urmei, inca nu s-a decis ce teatru va pune in scena a€žOdhazeni". SPERANTE. Havel a marturisit ca scena pragheza a€žNa Zabradli", unde a inceput sa lucreze ca dramaturg si scenarist, nu intra in discutie din cauza dimensiunilor reduse. Nu a exclus insa ca piesa sa fie prezentata la Teatrul National in viitor. a€žAs fi mult mai multumit daca societatea si criticii s-ar ocupa de piesele mele si de punerea lor in scena, daca le-ar analiza si cerceta sensul, si nu s-ar ocupa de pseudostiri si speculatii sau de zvonuri din culise pe tema pregatirii lor" - a adaugat Havel. Directorul Teatrului National, Ondrej Cerny, afirma ca situatia nu este fara iesire. a€žTeatrul National isi doreste foarte mult sa puna in scena piesa noua a lui Vaclav Havel. Ne vom stradui sa incepem noi negocieri' - a declarat pentru a€žLidove novini'.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.