Presedintele BVB, Septimiu Stoica, a declarat agentiei Mediafax, ca inainte ca Erste Bank sa se listeze pe piata de la Bucuresti, codul Bursei va trebui sa fie completat, modalitatile de tranzactionare si sistemul de raportare figurand printre aspect
Presedintele BVB, Septimiu Stoica, a declarat agentiei Mediafax, ca inainte ca Erste Bank sa se listeze pe piata de la Bucuresti, codul Bursei va trebui sa fie completat, modalitatile de tranzactionare si sistemul de raportare figurand printre aspectele discutate de cele doua parti. "Exista discutii intre partile tehnice ale entitatilor implicate. Se lucreaza inca. Discutiile vizeaza mai multe aspecte, cum ar fi modalitatile de raportare si tehnicile de tranzactionare", a spus Stoica. Andreas Treichl, presedintele grupului financiar austriac Erste Bank, a declarat joi intr-un interviu pentru site-ul ungar portfolio.hu, ca pentru a permite listarea societatii BVB trebuie sa modifice unele reglementari. "Listarea pe platforma de la Bucuresti depinde mai mult sau mai putin de BVB. Am informat autoritatile in domeniu in legatura cu listarea Erste Bank. BVB este interesata sa ne primeasca, dar trebuie mai intai sa modifice unele reglementari pentru a permite listarea noastra pe aceasta piata", a spus Treichl. Stoica a aratat ca sistemele de tranzactionare pe Bursele din lume sunt de mai multe tipuri, Erste dorind o tranzactionare asemanatoare cu cea de la Bursa din Viena. "Ne vom stradui ca sistemul BVB sa ofere mai multe modalitati de descoperire, de formare a pretului. Manierele diferite de descoperire a pretului pot sa functioneze combinat", a completat Stoica. Presedintele Bursei s-a aratat increzator ca, pana la sfarsitul anului, discutiile dintre BVB si grupul austriac, care detine BCR, vor fi finalizate. Banca austriaca este actionarul majoritar al BCR, dupa ce a platit, in toamna anului trecut, 3,75 miliarde de euro pentru aproape 62% din titluri. Statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro pentru participatia sa de 36,88%. Dupa oferta publica adresata angajatilor romani, pachetul detinut de Erste a urcat la 69,11%. Codul Bursei, care a intrat in vigoare in luna septembrie a anului trecut, include toate reglementarile aplicabile pietei spot (la vedere) si a fost completat si cu prevederi referitoare la piata la termen, respectiv tranzactionarea instrumentelor financiare derivate. Piata reglementata la vedere administrata de BVB cuprinde trei sectoare, respectiv titlurile de capital, titlurile de credit si organismele de plasament colectiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.