Trei cetateni slovaci si-au pierdut viata intr-un tragic accident de circulatie produs azi noapte in satul Remus, la 6 kilometri de Giurgiu.


Conducatorul auto si alte doua persoane au decedat pe loc in momentul rasturnarii autocarulu
Trei cetateni slovaci si-au pierdut viata intr-un tragic accident de circulatie produs azi noapte in satul Remus, la 6 kilometri de Giurgiu.


Conducatorul auto si alte doua persoane au decedat pe loc in momentul rasturnarii autocarului care se indrepta spre Vama Ruse.  Cativa turisti au suferit traumatisme grave, pentru scoaterea trupurilor acestora fiind necesara interventia Detasamentului Giurgiu din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vlasca". 22 de persoane au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Giurgiu dintre care noua au fost duse cu ambulantele, in miez de noapte, la spitale specializate din Capitala.Din primele cercetari se pare ca vina pentru acest tragic accident apartine soferului care a adormit in timp ce conducea autocarul.  Era in jurul orei 00.15 a noptii de duminica spre luni. Un autocar polonez se deplasa cu viteza spre Giurgiu, urmand ca  peste circa sase km sa intre in vama. N-a mai apucat. Cei 33 de turisti de nationalitate slovaca au trait clipe de cosmar. Cata prudenta sa fi manifestat soferul autocarului din moment ce se afla la volan de peste 16 ore non-stop? Schimbul urma sa se faca la orele 2 dimineata. Nenorocirea insa a venit in cateva clipe, la kilometrul 56, pe raza comunei Fratesti, aproape de intrarea in Remus. Cele cateva clipe in care a fost furat de somn i-au fost indeajuns sa-l trimita direct pe lumea cealalta. Scapand autocarul de sub control, bolidul a intrat pe santul destul de adanc de pe marginea soselei si s-a rasturnat mergand taras circa 150 de metri.


MASINA UCIGASA. Dupa cum ne-a declarat unul dintre turistii slovaci care a scapat ca prin minune, autocarul a fost impins parca de cineva anume spre moarte. Cu toata viteza, autocarul "s-a napustit" in sant si s-a facut zob. Cei din interior n-au mai apucat nici sa tipe. Imaginea a fost de cosmar: tabla indoita, mult sange, oameni tipand de frica mortii. Soferul si alti doi pasageri au murit pe loc, cu capetele in pamant, prinse sub autobuz. Asadar, trei morti: doi barbati si o femeie. Printre fiarele contorsionate se mai aflau alte trei persoane ranite. Una dintre acestea foarte grav: o femeie avea picioarele rupte si osul de la mana ii intrase in pamant. Persoanele ranite au fost preluate in timp util de catre Serviciul de Ambulanta Giurgiu, iar in functie de gravitatea acestora au fost transportate la Spitalul de Urgenta din Bucuresti.


IN CERCETARI. Cum era si firesc, la un asemenea eveniment rutier au sosit imediat la fata locului  ambulantele, pompierii si politia. Pasagerii care au scapat teferi au fost transportati la un motel din Giurgiu unde au fost cazati peste noapte. Din cei 33 de pasageri trei au murit pe loc, 22 au fost transportati la Spitalul Judetean Giurgiu dintre care doi au fost dusi in stare grava la Spitalul de Urgenta din Capitala urmati la scurt timp de alte noua persoane prezentantand traumatisme serioase. In momentul de fata, Politia Rutiera face cercetarile cuvenite in vederea stabilirii identitatii cetatenilor straini, numarul acestora, precum si cauza producerii accidentului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.