Legendara formatie rock Led Zeppelin planuieste o revenire pe scena la un concert ce va avea loc la sfarsitul acestui an, la arena O2 din Londra. Potrivit unor surse, formatia care s-a destramat in urma cu 27 de ani se afla in negocieri cu proprietar
Legendara formatie rock Led Zeppelin planuieste o revenire pe scena la un concert ce va avea loc la sfarsitul acestui an, la arena O2 din Londra. Potrivit unor surse, formatia care s-a destramat in urma cu 27 de ani se afla in negocieri cu proprietarii salii de concert O2, cu o capacitate de 20.000 de persoane, cei de la Led Zeppelin dorind ca pana la sfarsitul anului sa puna in scena un show spectaculos. Inca de mai inainte existau speculatii cu privire la faptul ca cei trei membri ai trupei care mai sunt in viata, Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones, planuiesc sa cante cele mai cunoscute hituri ale formatiei in cadrul unui concert dedicat regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Acum se pare ca au gasit si o locatie potrivita, insa pana la acest moment nu exista confirmari oficiale cu privire la show.
Atunci cand tobosarul John Bonham a murit, in 1980, colegii sai de trupa au declarat ca Led Zeppelin a murit odata cu el. Singurele reuniri ale trioului ramas in viata au fost dezamagitoare, acestea avand loc la concerul Live Aid din 1985, cu Phil Collins la tobe, si un altul la includerea lor in Rock And Roll Hall Of Fame, in 1995. Este foarte posibil ca show-ul din 2007 sa coincida cu lansarea unei colectii "Gratest Hits" in luna noiembrie. Se pare ca John Bonham va fi inlocuit la tobe de catre fiul sau, Jason. De asemenea, este de asteptat ca si formatia Cream sa se reuneasca, tot cu ocazia unui concert dedicat lui Ertegun. Albumele Led Zeppelin au continuat sa se bucure de vanzari consistente din anii '70 si pana in prezent, hitul "Stairway to Heaven" ramanand o piesa foarte populara in randul a mai multor generatii de fani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.