Aventurile tehnico-tactice ale lui Mircea Rednic inainte de Dinamo s-au incheiat, aproape fara exceptie, lamentabil ca in Stefan cel Mare.

Destinul de antrenor al lui Mircea Rednic se repeta enervant de obsesiv. In 2001 a avut o experienta nefericita la Bacau, in 2005 a parasit Bania cu capul plecat, asta dupa ce avusese un al doilea sezon dezastruos in Giulesti, iar acum a sfirsit agonic in Stefan cel Mare. In toate aceste mandate, inceputul a fost promitator, incununat chiar de cistigarea campionatului cu Rapid si Dinamo, dar a continuat dezarmant de slab si cu greu aceste experiente mai pot fi trecute in categoria coincidentelor.

Cel caruia cind era jucator i se spunea „Strimbul", din cauza intrigilor pe care le urzea, plateste in continuare caracterului sau versatil, pentru ca antrenorul Rednic nu poate fi separat de omul Mircea Rednic. Tehnicianul a reusit sa gaseasca formula cu care sa cistige campionatul 2006/2007, dar persoana sa a pierdut controlul asupra jucatorilor. Comportamentul fata de propriii elevi s-a dovedit a fi fost atit de deficitar, incit s-a ajuns in situatia inacceptabila ca Niculescu sa se enerveze foarte tare atunci cind a aflat ca este doar rezerva in returul cu Lazio (erau zvonuri care spuneau ca el chiar a vrut sa plece din cantonament), iar Margaritescu sa-si permita sa sara sa-l bata pe Florin Bratu, din cauza ca i-a reprosat ca a gresit la primirea celui de-al doilea gol. Disciplina jucatorilor pare sa fie bresa prin care vin toate problemele antrenorului Rednic, iar de aici si modul lamentabil in care acestia s-au comportat in teren la inceputul acestui campionat.

O alta vina a sa ar putea fi aceea ca nu s-a implicat in achizitionarea jucatorilor, el insusi recunoscind ca nu l-a dorit la echipa pe Vali Nastase si asumindu-si doar 50% din transferurile gruparii „alb-rosii". Asta dupa ce a spus ca el n-ar fi acceptat nici o secunda presiunile la care a fost supus Hagi la Steaua. Poate ca Rednic este un tactician mai bun decit cel al „ros-albastrilor", insa personalitatea Regelui a facut ca presupusa tentativa de puci a jucatorilor din Ghencea sa nu aiba loc, in timp ce in Stefan cel Mare razboiul dureaza de saptamini bune. Satul de Romania, se aude ca va pleca sa-si sparga ghinionul pe undeva prin Belgia. Cu siguranta acolo nu va fi supus presiunilor cu care l-a obisnuit Borcea, iar suporterii poate nu sint atit de exigenti precum cei ai „ciinilor", insa jucatorii, la fel ca la Bacau, Craiova, Rapid sau Dinamo, ii vor cauta punctele slabe din caracter. Cind le vor gasi, le vor specula si il vor pacali.