In primavara anului 2003 Fidel Castro apare pe prima pagina a ziarelor, o data cu implementarea celor mai severe masuri in Cuba din ultimii ani. In urma unui val de represiuni, trei teroristi au fost arestati si executati, iar peste 75 de disidenti p
In primavara anului 2003 Fidel Castro apare pe prima pagina a ziarelor, o data cu implementarea celor mai severe masuri in Cuba din ultimii ani. In urma unui val de represiuni, trei teroristi au fost arestati si executati, iar peste 75 de disidenti politici si jurnalisti au fost incarcerati pentru perioade de pana la 25 de ani.

Opinia internationala a fost scandalizata. Infruntand toate criticile regizorul Oliver Stone a revenit in Cuba, unde a obtinut un acces incredibil la persoane direct implicate pentru a afla punctul lor de vedere, intervieveaza prizonierii si familiile acestora, lideri disidenti si sustinatori ai drepturilor omului.

 "In cautarea lui Fidel", DVD care a aparut impreuna cu Saptamana Financiara, subliniaza conversatiile aprinse dintre Stone si Castro despre presedintele Bush, Irak si alte probleme politice internationale, dezvaluind un portret detaliat al lide-rului politic iconoclast.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.