Scutul antiracheta pe care SUA intentioenaza sa il amplaseze in Europa centrala si statutul provinciei Kosovo sunt subiectele cele mai fierbinti de pe agenda Rusiei. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, le-a numit chiar "linii rosii" pe care Mos
Scutul antiracheta pe care SUA intentioenaza sa il amplaseze in Europa centrala si statutul provinciei Kosovo sunt subiectele cele mai fierbinti de pe agenda Rusiei. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, le-a numit chiar "linii rosii" pe care Moscova nu le va negocia, relateaza AFP.

Cu alte cuvinte, aceste teme "reprezinta o amenintare reala pentru securitatea nationala sau pentru ordinea internationala", potrivit lui Lavrov, care a facut aceasta afirmatie intr-un discurs sustinut in fata studentilor de la Institutul pentru Relatii Internationale de la Moscova.


"Rusia nu se targuieste, iar partenerii nostri internationali trebuie sa inteleaga acest lucru", a adaugat el. Presedintele rus, Vladimir Putin, a propus Statelor Unite sa renunte la acest plan si sa utilizeze, in schimb, radarul de la Gabala, situat in Azerbaidjan, insa Washingtonul nu a acceptat propunerea. "Am fi putut face din apararea antiracheta un element de consolidare a increderii. Acesta era sensul propunerilor facute de presedintele Putin", le-a explicat Lavrov studentilor.

Cu privire la provincia Kosovo, Rusia a anuntat ca va sprijini orice solutie asupra careia vor conveni sarbii si etnicii albanezi, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a propus un plan de independenta pentru provincie, cu care mai multe state, inclusiv Serbia, Rusia si Grecia, nu sunt de acord.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.