Politia italiana i-a prins pe agresorii regizorului italian Giuseppe Tornatore, castigatorul Oscarului, in 1989, pentru cel mai bun film strain.
Autorii sunt trei romani si au fost arestati, vineri seara, la Roma. Cineastul italian a socat opi
Politia italiana i-a prins pe agresorii regizorului italian Giuseppe Tornatore, castigatorul Oscarului, in 1989, pentru cel mai bun film strain.
Autorii sunt trei romani si au fost arestati, vineri seara, la Roma. Cineastul italian a socat opinia publica prin calmul aratat, in conditiile in care a fost talharit pe strada, fiind la randul sau surprins de paradoxul situatiei: agresat de trei romani (dupa cum afirma imediat dupa incident) si ingrijit in spital de o asistenta romanca.

Doi romani adulti, in varsta de 34, respectiv 32 de ani, si un minor de 17 ani sunt acuzati ca l-au atacat pe cineast pe o strada din centrul Romei pentru a-i fura portofelul, ceasul si telefonul mobil. Cei doi agresori adulti au fost inchisi in penitenciarul Regina Coeli, in timp ce minorul a fost plasat intr-un centru de detentie pentru minori.
Tornatore, in varsta de 51 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp in urma unui traumatism cranian si a altor rani usoare la fata.
Potrivit Corriere della Sera de sambata, cineastul ar fi ajutat la identificarea agresorilor recunosc&acir c;ndu-l pe unul dintre ei dintr-o fisa a politiei.

Agresat de „turisti“
Pe 21 august 2006, Giuseppe Tornatore se intorcea acasa de la o cina luata cu niste prieteni. In apropiere de ruinele Colosseum-ului, regizorul a fost oprit de doua persoane, care, dupa accent, spunea el, pareau a fi romani, sigur est-europeni. Cei doi l-au rugat sa le spuna cate ceva despre monumentul roman din centrul Romei. In acel moment, o a treia persoana l-a lovit in cap, pe la spate, dupa care cei trei l-au luat la bataie, l-au imobilizat si i-au furat ceasul, un iPod si portofelul. Din fercire, el a fost vazut de o femeie, care trecea prin zona si care l-a transportat imediat la Spitalul Fatebenefratelli, unde a fost internat cu traumatism cranio-cerebral.

O coincidenta fericita
Dupa acest incident, regizorul, aflat pe patul de spital, a socat opinia publica prin atitudinea toleranta aratata fata de agresorii sai, despre care spunea ca ar fi romani. „In timp ce ii ajutam, unul dintre ei m-a lovit in barbie si m-a trantit la pamant“, dar nu si-a aratat nici un fel de indignare fata de ei. Aceasta atitudine impaciuitoare si de intelegere a fost determinata de o coincidenta fericita. In spital, regizorul a fost ingrijit de o asistenta medicala de origine romana. „Lumea e complexa“, a afirmat regizorul in varsta de 51 de ani, mentionand ca la spital a fost ingrijit de „o asistenta foarte amabila, care era romanca“.

Despre romåni, numai de bine
„Cuvinte precum 'toleranta zero>> in gura unor oameni de stanga, nu imi plac deloc. De ce sa sustinem o cultura care nu ne apartine, sa facem din orice iarba un manunchi, sa punem la un loc un spalator de parbrizuri cu un raufacator, sa privim pe orice imigrant ca pe un pierde-vara... si sa consideri ca toti romanii sunt delicventi doar pentru ca doi dintre ei ti-au facut rau. Stiti de ce am inteles imediat ca agresorii mei erau romani? Pentru ca am avut in casa un grup de al lor, pentru diverse lucrari de restaurare. Persoane minunate, dragute, sensibile. Una dintre ele m-a sunat si mi-a spus: 'Imi pare rau pentru ceea ce au facut conationalii mei>>“, a afirmat Tornatore.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.