La Dinamo se poarta socurile. In numai patru zile, echipa a ratat prezenta in Liga Campionilor, si-a pierdut antrenorul, iar vocea numarul unu a clubului este pe cale sa fie redusa la tacere. Concret, Mircea Rednic a demisionat dupa infrangerea de p
La Dinamo se poarta socurile. In numai patru zile, echipa a ratat prezenta in Liga Campionilor, si-a pierdut antrenorul, iar vocea numarul unu a clubului este pe cale sa fie redusa la tacere. Concret, Mircea Rednic a demisionat dupa infrangerea de pe teren propriu cu Gloria Bistrita, iar Cristi Borcea este pe cale sa fie trecut la statutul de simplu actionar. „Leonidas” este facut vinovat pentru campania nereusita de transferuri. Dorit de toti actionarii clubului, Ioan Ovidiu Sabau, care afirma ca nu vine la o echipa in plin campionat, ar putea fi numit oficial la Dinamo in cursul acestei zile. Zenga este o alta pista abordata de sefii dinamovisti.

Fara nici o victorie pe teren propriu in acest campionat, infrangeri cu FC Vaslui si Gloria Bistrita si un egal cu Dacia Mioveni, Dinamo are un inceput dezastruos de sezon. Dupa o discutie scurta cu actionarii, Mircea Rednic a decis sa demisioneze, lasand sa se inteleaga ca nu putea sa mai continue pentru ca nu mai era dorit nici de vestiar, nici de o parte dintre actionari. „De comun acord cu conducerea, am reziliat contractul. Atat timp cat unii juc atori nu ma mai voiau si nici conducerea nu era cu totul de partea mea, nu mai avea rost sa continuu. Ma hotarasem sa renunt dupa meciul cu Lazio, dar am zis ca... Dar nu am cu cine. Le-am spus si jucatorilor inainte de meci ca imi dau demisia si au aratat cat de mult le-a pasat”, a declarat Rednic.

Noaptea de sambata a fost una extrem de agitata pentru sefii lui Dinamo. Badea si Borcea au discutat cu Rednic la sediul Computerland, unde acesta din urma a decis sa renunte, iar in acest timp Netoiu, Turcu si Giovanni negociau la hotelul Crystal Palace cu Sabau. Acesta sustine insa ca nu accepta sa preia o noua echipa in plin campionat. „Eu ma asteptam ca Mircea Rednic sa-si dea demisia dupa meciul cu Lazio. Are un caracter puternic si cred ca a luat decizia care trebuia pentru binele echipei. Am discutat cinci minute pana sa-si dea demisia. A fost decizia lui sa plece. Obiectivele au ramas aceleasi, campionatul si primavara europeana. Un sange proaspat probabil va remonta echipa”, a declarat Turcu.

'Leonidas>> si Mister au avut nevoie de ingrijiri medicale
Partida cu Bistrita a cazut extrem de greu catorva oficiali dinamovisti. Imediat dupa fluierul de final, Cornel Dinu si Cristi Borcea s-au simtit foarte rau, fiind nevoie de interventia medicului echipei pentru a-i repune pe picioare. In ceea ce il priveste pe Borcea, acesta va fi redus la statutul de simplu actionar, fara puteri executive. Ceilalti investitori sunt nemultumiti de campania de transferuri facuta de Borcea, in vara, peste capul antrenorului, si il considera pe acesta vinovat de ratarea principalului obiectiv al acestui an, accederea in grupele Ligii Campionilor.

Suporterii sunt divizati si acuzati de rasism
Fanii lui Dinamo sunt impartiti la fel ca si conducerea administrativa a clubului, iar nemultumirile acestora au curs pe site-urile de internet incepand chiar de sambata noaptea. O parte il regreta pe Mircea Rednic (aruncand vina in carca jucatorilor, pe care ii considera mercenari), o alta ii acuza pe actionari, insa cei mai multi l-au scos vinovat principal chiar pe antrenorul demisionar. In afara acestor acuzatii, „cainii” au acum si o alta problema, legata de rasism! La finalul intalnirii cu Gloria, un grup de fani „alb-rosii” i-au adresat lui George Blay scandari rasiste, exact in genul celor pe care fundasul de culoare le-a avut de suportat si din partea italienilor la Roma.

Padureanu: 'Sabau mi-a dat cuvåntul ca nu pleaca>>
Antrenorul Gloriei Bistrita, Ioan Ovidiu Sabau, este in pole-position pentru a-l inlocui pe Mircea Rednic. „Asta este meseria noastra. Foarte repede se uita ce s-a facut bun. Dupa doua-trei jocuri in care nu ai rezultate se pune in discutie valoarea ta ca antrenor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.