Directorul de Programe Prima TV, Veronica Sorescu povesteste despre grila de toamna: politica de reality show-uri a prins, asa ca va continua.Andreea Raicu se va intoarce cu „Megastar"
in grila de toamna a postului Prima TV Toata ziua stati cu ochii pe Prima? Nu stau toata ziua cu ochii pe televizor. Uitati un lucru: eu vad emisiunile inainte de a intra pe post.

Si acasa, unde aveti televizoarele? In bucatarie...

Nu, va dezamagesc, nu gatesc. Numai in living si in dormitor am televizor.

O intrebare simpla: ce este Prima TV?

Pina in septembrie anul trecut ocupa locul 5, de atunci sintem pe locul al treilea ca audienta. Am urcat datorita formatelor noi si diverse de divertisment, cred. In primul rind, reality show-uri si „Megastar".

Ati importat multe formate.

Ce inseamna a importa? Un film strain difuzat pe post e importat, nu? Noi cumparam o idee de emisiune si o adaptam pietei autohtone. E ceva ce se intimpla in toata lumea si nu e nimic rusinos. De ce sa incepem sa inventam „roata", mai bine o adaptam publicului roman.

Ce nu va place la Prima TV?

Avem o problema, care din octombrie speram ca se va remedia. De cite ori ma uit la televizor acasa vad o imagine nu de foarte buna calitate. Poate sa fie film din 2005, poate sa fie reality show ieri scos de la montaj. Este din cauza facilitatilor tehnice pe care le vom schimba in intregime in aceasta toamna. Dar din octombrie vom pregati materialele in sistem digital.

De ce mereu grile noi?

Pentru ca publicul se schimba mai repede decit ii oferi tu produse. Depinzi, apoi, mult de celelalte televiziuni. Nimeni nu a inventat grila perfecta, grila care sa dureze o viata, asa ca tot timpul trebuie sa iti imbunatatesti oferta, iar publicul iti da verdictul: se uita sau nu.

Ce mentine Prima TV pe ecran in toamna asta?

Bineinteles, „Cronica Circotasilor", „Schimb de mame", „Super Nanny", „Mondenii", „Tradati in dragoste", „Trasniti in NATO", „Politia in actiune". O mare parte din ele vor avea elemente noi, care speram sa prinda la fel de bine.

„Tradatii..." tot cu actori?

Asa cum am explicat de nenumarate ori, emisiunea este o reconstituire a unor cazuri reale. Din pricina faptului ca Antena 1 ne-a copiat ideea, vom aduce citeva modificari in structura emisiunii drept raspuns.

„Trasnitii..."

Este o reusita, nu stiu de ce ii pronuntati numele asa, cu vadita ironie. Are un rating foarte bun, cu glume la care ma trezesc de multe ori rizind. E un tip de umor gen Benny Hill.

Noutatile?

Sint destule. Dar sa spunem ca mergem inainte cu „Megastar 2" si „Te crezi mai destept?".

Copiii din „Te crezi mai destept..." au raspunsurile date de Iantu?

Nu, nu au „copiute". Sint copii foarte inteligenti, care au rezultate foarte bune la scoala. Se mai intimpla sa mai greseasca si ei, insa trateaza aceste momente cu mare seriozitate.

Alte noutati?

Doua reality show-uri. Unul in care un VIP autohton este trimis la munca de jos... sa taie carne, ca un macelar, de exemplu, sa stringa gunoiul si tot asa, munci cu care nu-s obisnuiti in viata lor de toate zilele. Al doilea reality show surprinde patru perechi ce-si vor finisa si amenaja singure fiecare cite o casa luata in primire „la rosu", in care vor locui timp de 12 saptamini. Prezinta probleme cu care ne confruntam cu totii. Chiar si la birou poti auzi aproape zilnic discutii de genul: „Ti-ai luat faianta? De unde? Cit a costat? Cum ti-ai pus parchetul?". Miza: 50.000 de euro.

Ce va poate strica audienta?

Toamna va fi grea din cauza fotbalului. Cu cit mai departe merg echipele romanesti in competitiile europene, cu atit mai multe meciuri importante vor fi difuzate si vor destabiliza grilele obisnuite ale tuturor televiziunilor. Cu toate acestea, le tinem pumnii romanilor sa mearga cit mai departe.