Platforma online YouTube a fost acuzata, intr-un reportaj difuzat de postul public german ARD, ca gazduieste clipuri video neo-naziste, care incita la ura rasiala, informeaza Reuters.
Clipurile video includ un film german de propaganda antisemi
Platforma online YouTube a fost acuzata, intr-un reportaj difuzat de postul public german ARD, ca gazduieste clipuri video neo-naziste, care incita la ura rasiala, informeaza Reuters.
Clipurile video includ un film german de propaganda antisemitista, din 1940, "Jud Suess", si doua videoclipuri ce apartin formatiei de rock Landser, care contin mai multe imagini cu operatiuni militare ale nazistilor din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Reportajul prezentat de postul ARD mai arata ca organizatia de protectie a copiilor Jugendschutz.net a facut peste o suta de plangeri in legatura cu aceste clipuri video la filiala din Germania a companiei Google, care detine platforma online YouTube, dar aceasta nu a luat nicio masura.
Clipurile de pe YouTube au generat proteste din partea parlamentarului german Dieter Wiefelspuetz, care a declarat ca acestea contribuie la incitare si ura rasiala. Vicepresedintele Consiliului central al evreilor din Germania, Salomon Korn, a declarat, la randul lui, ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata compania Google Germania.
La 60 de ani de la Holocaust, Germania se confrunta cu un nivel tot mai ridicat de sustinere pentru ideile naziste, iar violentele grupurilor neo-naziste au atins cel mai inalt prag din 1990 incoace, comenteaza Reuters.
Platforma YouTube, detinuta de Google, este cea mai utilizata platforma online din lume. Revista "Time" a denumit YouTube drept cea mai importanta inventie a anului 2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.