Saptamana trecuta a stat sub semnul tranzactiei prin care Rompetrol a vandut un pachet de 75% din grupul Rompetrol Group NV catre compania petroliera din Kazahstan, KazMunayGaz. Evenimentul a provocat oscilatii puternice pentru actiunile emise de soc
Saptamana trecuta a stat sub semnul tranzactiei prin care Rompetrol a vandut un pachet de 75% din grupul Rompetrol Group NV catre compania petroliera din Kazahstan, KazMunayGaz. Evenimentul a provocat oscilatii puternice pentru actiunile emise de societatile grupului listate la bursa, fara de care am fi avut parte de o saptamana linistita. Odata cu calmarea pietelor straine, nici la noi nu ar fi existat evolutii deosebite, ca dovada lichiditatea modesta inregistrata de actiunile lichide, cu exceptia celor mentionate. Valoarea totala a tranzactiilor bursiere s-a ridicat la 245,4 milioane de lei, in usoara scadere fata de saptamana anterioara, cu o medie zilnica de 49 milioane RON. Capitalizarea pietei a depasit pragul de 90 miliarde de lei, ajungand vineri la 92,4 miliarde de lei. Indicii au continuat sa urce, BET si BET-C sustinuti de actiunile companiilor petroliere, iar BET-FI in urma unei cresteri semnificative in sedinta de luni, ce a asigurat suportul pentru evolutiile mai modeste ce aveau sa urmeze pana la finalul saptamanii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.