Spectacolul de opera "Tragedia lui Carmen", in regia lui Ion Caramitru, a fost jucat pentru prima data in Bucuresti, aseara, in cadrul Festivalului International "George Enescu", pe scena Teatrului National. Montarea a adus in fata publicului opera l
Spectacolul de opera "Tragedia lui Carmen", in regia lui Ion Caramitru, a fost jucat pentru prima data in Bucuresti, aseara, in cadrul Festivalului International "George Enescu", pe scena Teatrului National. Montarea a adus in fata publicului opera lui Georges Bizet in adaptarea lui Peter Brook, Marius Constant si Jean-Claude Carricre. Oana Andra, Iordache Basalic, Vlad Mirita, Mihaela Stanciu, Silviu Biris, Eugen Cristea si Vasile Calofir au smuls ropote de aplauze. "Daca ar fi trait in secolul nostru, Bizet ar fi fost bucuros sa-si recunoasca opera in substanta ei cea mai intima, in care personajele sunt vii si zbuciumate ca niste autentice creaturi", a declarat regizorul. Muzica a fost asigurata de Orchestra Metropolitana de Camera Bucuresti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Pentru ideea regizorala, Jurnalul National il declara pe Ion Caramitru "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.