Domnul Ion Mihalache a vorbit ieri in cadrul unei intruniri al national - taranistilor despre biruinta gospodareasca, care trebuie sa primeze in fata biruintei politice.
Va redam mai jos o parte din cuvantarea d- lui Ion Mihalache pe aceasta te
Domnul Ion Mihalache a vorbit ieri in cadrul unei intruniri al national - taranistilor despre biruinta gospodareasca, care trebuie sa primeze in fata biruintei politice.
Va redam mai jos o parte din cuvantarea d- lui Ion Mihalache pe aceasta tema:
" Biruinta voastra deschide larg portile biruintei celei mari, biruintei totale si apropiate a intregului partid. As fi dorit ca aceasta biruinta taraneasca, adevarat romaneasca - sa fie si biruinta gospodareasca, nu numai biruinta politica. Pentru mine politica a insemnat si va insemna gospodarie. Mai exact: lupta pentru inlaturarea bolovanilor si distrugerea buruienilor; si apoi gospodarie, adica semanatura curata si rodnica in pamantul curatit si destelenit - si zidire trainica. O politica buna trebuie sa inceapa cu o administratie buna. Administratia inseamna numai gospodarie, o buna gospodarie; de oameni si de averi. O administratie rurala inseamna, adica trebuie sa insemne: drumuri bune, sanatate si higiena sociala, grija de educatia maselor, ordine legala si paza politieneasca buna.
Din nefericire, nu gospodarie obsteasca a voit guvernul liberal, in toate judetele tarii, unde se fac alegeri " complimentare" ori alegeri locale.
Guvernul liberal a voit numai o victorie politica si atat, de restul Dumnezeu cu mila lui nemarginita. Ei nu vor pentru poporul roman o administratie pur gospodareasca, nu vor: drumuri, sanatate, scoala si biserica, politie si ordine. Liberalii isi doresc tot ce este bun pentru buzunarul lor, ce este drept, cam mare. Legea administrativa refacuta de liberali, a fost compromisa de insusi autorii ei. Cand au venit liberalii la putere au dizolvat in massa consiliile comunale, a fost pur si simplu anulata legea administrativa, iar lovitura a fost legalizata ulterior cu parlamentarii care au beneficiat de abuz ...".
ZIUA, 3 septembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.