Romania a ocupat locul trei in calificarile pentru finala concursului feminin pe echipe din cadrul CM de la Stuttgart. In urma acestui rezultat, ele si-au asigurat si biletele pentru JO de la Beijing.     Conform tragerii la sorti, echip
Romania a ocupat locul trei in calificarile pentru finala concursului feminin pe echipe din cadrul CM de la Stuttgart. In urma acestui rezultat, ele si-au asigurat si biletele pentru JO de la Beijing.     Conform tragerii la sorti, echipa Romaniei a concurat in prima zi a calificarilor, pe care au incheiat-o pe locul secund, cu 239,875 de puncte, fiind precedata doar de China, care a obtinut 241,175 de puncte. A doua zi, fetele noastre au stat cu ochii in special pe americance si pe rusoaice, doua dintre principalele contracandidate la medalii, insa numai gimnastele de peste Ocean au reusit sa ne depaseasca, acestea instalandu-se pe primul loc, cu 245,025 puncte. Primele 8 clasate s-au calificat pentru finala de maine, in care lupta pentru podium va fi deschisa, deoarece se porneste de la zero.     In forma. Cea mai constanta dintre gimnastele noastre s-a dovedit a fi Steliana Nistor, care s-a calificat in finala la individual compus de pe primul loc, cu un total de 61,600 puncte. Sandra Izbasa a totalizat 60,350 de puncte, al 7-lea rezultat al calificarilor, si isi va incerca si ea sansa in finala de vineri. Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, si-a reconfirmat valoarea la barna, unde a obtinut a doua nota din concurs (16,250), numarandu-se printre favoritele la medalii la acest aparat. Nistor va fi si ea prezenta in finalele pe aparate, la paralele si barna, iar Izbasa la sol.     Dragulescu are fisura de coloana   La masculin, calificarile pentru finala pe echipe au inceput ieri, insa Romania va intra in concurs azi. Din nefericire, cel mai valoros gimnast roman din ultimii ani, Marian Dragulescu, nu isi va putea ajuta in nici un fel colegii, din cauza unei accidentari destul de serioase. El a suferit o fisura de spina vertebrala in zona lombara a coloanei si va fi indisponibil intre 6 saptamani si 6 luni. "Medicii i-au interzis sa concureze. Este o mare pierdere pentru echipa noastra", a declarat Octavian Belu, presedintele ANS, care este prezent la Stuttgart.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.