Festivalul si Concursul International "George Enescu" a devenit unul de talie internationala. Potrivit lui Ioan Holender, directorul celei de-a XVIII-a editii, "din punct de vedere calitativ, al calitatii invitatilor, al oaspetilor, stam mult mai bin
Festivalul si Concursul International "George Enescu" a devenit unul de talie internationala. Potrivit lui Ioan Holender, directorul celei de-a XVIII-a editii, "din punct de vedere calitativ, al calitatii invitatilor, al oaspetilor, stam mult mai bine decat alte festivaluri recunoscute din lume".


Desi Enescu reprezinta in opinia lui Holender o importanta personalitate umanista, festivalul nu este ca la Bayreuth, unde se prezinta numai lucrari ale lui Wagner, ci spectacolele sunt produse de mai multe companii, astfel incat sa "reflectam aspectele multiple ale lui Enescu", afirma Holender.


Festivalul "George Enescu" a debutat la Sala Palatului cu un spectacol ce a cuprins arii din opere celebre, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, apreciind ca aceasta a XVIII-a editie a evenimentului va fi una dintre cele mai bune de pana acum. Festivalul va continua la Bucuresti, precum si in alte orase mari din tara pana la 23 septembrie. Programul evenimentului cuprinde 35 de lucrari din creatia lui Enescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.