"Este un concert de deschidere mai diferit decat in toate celelalte editii, fiind sustinut in intregime de artisti vocali si in intregime de artisti romani. Vrem sa onoram si sa cinstim prin acest fel de concert doua lucruri. Vrem sa cinstim instrume
"Este un concert de deschidere mai diferit decat in toate celelalte editii, fiind sustinut in intregime de artisti vocali si in intregime de artisti romani. Vrem sa onoram si sa cinstim prin acest fel de concert doua lucruri. Vrem sa cinstim instrumentul muzical cel mai pretios, cel mai sensibil, cel mai scump - vocea umana. Pe de alta parte, vrem sa prezentam melomanilor din Romania, iubitorilor de frumos si de arta o serie intreaga de cantarete si de cantareti, care sunt mai mult sau mai putin necunoscuti in Romania, deoarece si-au faurit cariera, existenta lor in strainatate", afirma Ioan Holender, directorul artistic, al Festivalului si Concursului International "George Enescu", citat de Rador, referitor la concertul inaugural de sambata seara de la Sala Palatului. In sala au fost prezente, potrivit Mediafax, circa 3000 de persoane, insa presedintele Basescu, cel care patroneaza, de altfel, intregul eveniment, a remarcat si locurile ramase libere, in ciuda faptului ca biletele pentru spectacolul de deschidere fusesera vandute in totalitate. Aceasta nefiind singura deficienta de organizare, festivalul a debutat totusi cu dreptul, iar ministrul Culturii si Cultelor a declarat ca-si doreste ca prezenta editie "sa fie un succes de public".
Solistii Nicoleta Ardelean, Anda Louise Bogza, Roxana Briban, Calin Bratescu, Cellia Costea, Elena Mosuc, Robert Nagy, Adina Nitescu, Carmen Oprisanu, Alexandru Agache, Szabo Balint, Stefan Ignat, George Petean, Marian Talaba si Marius Vlad, Orchestra Nationala a Operei din Bucuresti, dirijata de Gheorghe Costin, au fost solistii care au fost rasplatiti cu aplauze indelungi. In sala de concert cu acustica proaspat refacuta au rasunat arii celebre din operele "Nunta lui Figaro", "Macbeth", "Tosca", "Turandot", "Manon Lescaut", "Andrea Chenier", "Werther", "Barbierul din Sevilla", "Madama Butterfly", "La Traviata", "Lohengrin", "Semiramida", "Rigoletto", "Boema", "Don Carlos", "La Wally", "Oedipe" si "Lucia di Lammermoor". Evenimentul va continua pana pe 23 septembrie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.