Compania Dell a obtinut, in al doilea trimestru al anului fiscal, un profit net de 733 milioane dolari, in crestere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut, avans peste asteptari favorizat de scaderea costurilor componentelor pentru computer
Compania Dell a obtinut, in al doilea trimestru al anului fiscal, un profit net de 733 milioane dolari, in crestere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut, avans peste asteptari favorizat de scaderea costurilor componentelor pentru computere, informeaza Mediafax.Dell anticipeaza insa ca declinul costurilor la componentele precum microprocesoarele nu va mai fi la fel de pronuntat in a doua jumatate a anului, evolutie care se va reflecta si in castigurile companiei.Marja de profit operational a scazut la 6%, fata de 6,5% in intervalul de trei luni incheiat pe 4 mai. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand procesul de crestere s-a incetinit, marja de profit a crescut cu aproape doua puncte procentuale. "Este o companie destul de diferita fata de anul precedent. Dell este in mod evident un beneficiar al scaderii rapide a preturilor componentelor", a spus Kim Caughey, vicepresedinte si analist senior la firma Fort Pitt Capital Group, care administreaza investitii de 1,2 miliarde de dolari, inclusiv in actiuni Dell. Grupul american a raportat, in al doilea trimestru al anului fiscal precedent, un profit net de 502 milioane de dolari. Veniturile au crescut de la 14,1 miliarde de dolari la 14,77 miliarde de dolari. Datele publicate de Dell au un caracter preliminar, intrucat compania isi reafirma rezultatele inregistrate inaintea celui de-al doilea trimestru al anului fiscal actual, dupa ce a incheiat, luna aceasta, un audit initiat in urma cu un an.Asemenea concurentilor Hewlett-Packard si Apple, Dell a beneficiat de pe urma scaderii costurilor componentelor pentru computere, avand in vedere excedentul de oferta. HP, cel mai mare producator de PC-uri in functie de cota de piata, a semnalat, de asemenea, o potentiala incetinire a ritmului de reducere a costurilor asociate componentelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.