Din inchisoarea in care a fost detinut traficantul Pablo Escobar au mai ramas doar cateva ziduri. Ruinele fostei inchisoari de maxima securitate a€žLa Catedral" din municipiul Bello (departamentul Antioquia), unde a fost inchis


Din inchisoarea in care a fost detinut traficantul Pablo Escobar au mai ramas doar cateva ziduri. Ruinele fostei inchisoari de maxima securitate a€žLa Catedral" din municipiul Bello (departamentul Antioquia), unde a fost inchis seful cartelului de la Medellín, au fost exorcizate duminica de catre calugari benedictini.  ...CU SOBOR. Ceremonia religioasa - la care au participat circa 50 de persoane - a fost condusa de patru preoti catolici, specialisti in astfel de ritualuri, potrivit surselor citate. Slujba, la care s-a folosit din belsug apa sfintita, s-a incheiat printr-o euharistie, la care au luat parte oameni ai locului si membri ai ordinului religios al benedictinilot, care administreaza in prezent terenurile fostei inchisori si unde urmeaza sa fie ridicata o manastire a carei finalizare va avea loc la finele lunii octombrie. Slujba a durat aproape doua ore si s-a desfasurat sub o panza verde impodobita cu baloane albe si ramuri de flori. Unul dintre preotii care au participat la acest ritual a explicat ca scopul exorcizarilor este a€žde a scoate pacatul si relele care pot ramane' intr-un loc in care a existat multa rautate". MIRAJUL COMORILOR. La jumatatea acestui an a fost ridicata si sfintita o cruce, amplasata la intrarea pe aceasta proprietate si care, potrivit localnicilor, serveste pentru ca a€ždiavolul sa plece si sa vina Hristos", scrie cotidianul El Tiempo. a€žLa Catedral" a fost construita de guvernul columbian, chiar la sugestia traficantului de droguri Pablo Escobar, care dupa ce s-a predat justitiei columbiene, a folosit inchisoarea pentru a comite diverse crime si pentru a continua sa-si controleze afacerile ilegale cu droguri. Escobar, care a ramas aproape doi ani in acest centru penitenciar, a evadat in cele din urma la 2 iulie 1992, moment in care terenurile si constructia au fost cedate ordinului benedictinilor, nu inainte de a fi jefuite in repetate randuri. Cautatorii de comori au scormonit in van in jurul inchisorii pentru a gasi sume imense de bani sau bijuterii, despre care se presupunea ca ar fi fost ingropate de Escobar si de alti complici apropiati de-ai sai, inchisi in a€žLa Catedral".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.