Procedurile de obtinere a cetateniei romane vor fi simplificate, Executivul urmand sa aprobe, miercuri, ordonanta de urgenta pentru modificarea legii. Potrivit ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, concret, formalitatile birocratice si perioada de s
Procedurile de obtinere a cetateniei romane vor fi simplificate, Executivul urmand sa aprobe, miercuri, ordonanta de urgenta pentru modificarea legii. Potrivit ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, concret, formalitatile birocratice si perioada de solutionare a cererii vor fi reduse. Modificarea este necesara "pentru a face procedura administrativa mai usoara", in contextul in care, spune Chiuariu, exista cereri depuse in 2002-2003 si care nu au fost inca solutionate. Dincolo de recentul scandal al vizelor, problema cetateniei a constituit un alt punct sensibil in relatiile diplomatice dintre Chisinau si Bucuresti. Cu cateva luni in urma, Guvernul de la Chisinau a cerut ajutorul comunitatii internationale sa-si foloseasca influenta asupra Romaniei, pentru ca Bucurestiul sa nu se mai amestece in treburile Republicii Moldova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.