El a sustinut ca depunerea unei motiuni de cenzura, in actualul context politic, este un moment delicat, care necesita o atenta analiza a consecintelor, pentru ca "nu este mare scofala sa darami" actualul Guvern. Presedintele de onoare al PSD nu l-a
El a sustinut ca depunerea unei motiuni de cenzura, in actualul context politic, este un moment delicat, care necesita o atenta analiza a consecintelor, pentru ca "nu este mare scofala sa darami" actualul Guvern. Presedintele de onoare al PSD nu l-a iertat nici pe Mircea Geoana, chiar daca nu l-a nominalizat.
"Pozitia mea este sa lucram cu intelepciune si flexibilitate, si nu sa ne repezim ca leii intr-o groapa din care nu mai stim cum sa mai iesim. (...) Este un moment delicat, care necesita abordarea lucrurilor cu echilibru", a afirmat sambata fostul sef de stat la Scoala de vara a TSD. "Ce urmeaza dupa ce daramam Guvernul? Initiativa trece in mainile presedintelui. Sa nu ne facem iluzii ca presedintele este sensbil la apeluri la buna-credinta si ca va apela la partidul cu cea mai mare pondere parlamentara, ca va fi receptiv si va desemna un premier din PSD. Singura idee a lui Basescu este sa declanseze imediat alegerile preliminare. Sigur, intram in anticipate, dar se pune intrebarea: Suntem noi pregatiti de anticipate? Evident ca nu", a declarat presedintele de onoare al PSD, citat de Mediafax. El a explicat aceasta ultima asertiune prin problemele de credibilitate pe care le mai are inca PSD, prin lipsa unor purtatori optimi de mesaje si, nu in ultimul rand, prin lipsa de experienta in activismul politic a unora dintre liderii centrali ai PSD. "Din pacate, noi avem unii care s-au trezit sefi fara a avea activitate politica si la nivel central le-a intrat sefia in cap", a continuat Iliescu, fara a face referiri concrete.
Iliescu a tinut sa aminteasca si de referendumul pentru demiterea presedintelui, reluand teza ca social-democratii nu au reusit sa gestioneze optim momentul suspendarii presedintelui de catre Parlament, iar PSD nu s-a oprit "la momentul-cheie", adica inainte de a se declansa referendumul pentru demitere. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.