Nationala feminina de gimnastica a Romaniei a primit biletele pentru JO 2008.

Steliana Nistor a fost gimnasta completa
din grupa Romaniei Antrenorul Nicolae Forminte poate rasufla usurat. Elevele sale si-au atins obiectivul principal la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, obtinind calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cu o Catalina Ponor stralucind la birna, dar si cu Steliana Nistor si Sandra Izbasa in forma, Romania a terminat pe pozitia a doua a clasamentului, dupa prima zi a calificarilor. Cu un total de 239,875 puncte, gimnastele antrenate de Nicolae Forminte si Mariana Bitang au fost devansate de China (241,174), dar au terminat inaintea Italiei (234,425) sau Ucrainei (231,425). In concurs insa nu intrasera doua dintre principalele competitoare ale fetelor noastre: Rusia si Statele Unite (n.r. - ale caror subdiviziuni au fost programate ieri). Chiar si asa, Catalina Ponor, Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Cerasela Patrascu, Dana Druncea si Andreea Grigore nu aveau cum sa rateze finala de 8, in care vor incerca sa-si ia revansa dupa rezultatul obtinut anul trecut la Aarhus, cind au terminat in afara podiumului.

Revenita de numai trei luni in competitie, Catalina Ponor a impresionat asistenta prin evolutia sa la birna, pentru care a primit cea mai mare nota a zilei, 16,250. Mai mult, constanteanca a reusit sa fie utila echipei atit la sol, cit si la sarituri. De departe, cea mai completa gimnasta romana a fost Steliana Nistor. Sibianca si-a invins emotiile si a incheiat competitia en fanfare, pe prima pozitie a clasamentului intermediar de la individual compus. Cu un total de 61,600 puncte, ea a reusit sa o detroneze pe campioana mondiala absoluta, italianca Vanessa Ferrari (60,550 puncte), dar si pe colega ei de la lotul olimpic, Sandra Izbasa (60,350), revenita dupa o accidentare de doua luni. ,,Deocamdata stam bine, am realizat ce ne-am propus. Avem biletele pentru Olimpiada in buzunar, sintem calificate in finalele pe echipe, dar si la individual compus sau in intrecerile pe aparate. Acum nu ne ramine decit sa ne batem pentru medalii, iar fetele au aratat ca sint capabile sa faca acest lucru’’, a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

Gratie notelor obtinute in calificarile pe echipe, Catalina Ponor, Sandra Izbasa si Steliana Nistor nu aveau cum rata finalele pe aparate. Astfel, cel mai probabil la birna vom fi rezprezentate de Ponor (16,25) si de Nistor (16,050), la paralele de Nistor (15, 925) si la sol de Izbasa (15,150).