Presedintele Basescu a declarat ieri ca problema cea mai mare a Capitalei este administrarea fragmentata, in conditiile in care Bucurestiul este un singur oras, iar marile proiecte nu pot fi gestionate in acest fel.

"Un deziderat la care partidele Aliantei se angajasera - sa refacem Bucurestiul spre a fi un singur oras - s-a ratat dupa ce s-a vazut fiecare pe scaunul lui, multi dintre primarii de sectoare uitand ca au fost alesi in conditiile in care, daca n-ar fi candidat pe valul generat de candidatura mea, n-ar fi fost primari niciodata", a spus Basescu.


In replica, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost de acord ca problema cea mai mare a Bucurestiului este forma de organizare administrativa. "Bucurestiul este singurul oras din Europa cu sapte ordonatori de credite: un primar general si sase primari de sector. Avand sapte ordonatori de credite, fiecare are propriile prioritati", a spus Videanu.


El a anuntat ca are in vedere modificarea legislatiei de organizare administrativa si a Legii administratiei publice locale, astfel incat Bucurestiul sa aiba o lege speciala, prin care sa existe ca un singur oras. "Legea este in forma de proiect, a fost elaborata de Primaria Municipiului Bucuresti si incepand cu aceasta luna vom incepe discutiile cu societatea civila, astfel incat sa nu fim acuzati de subiectivism.