Esecul in preluarea unei institutii concurente de catre banca portugheza Millennium BCP a adus cu el decizia directorului organismului bancar, Paulo Teixeira Pinto, de a demisiona. Directorul general al bancii portugheze spune ca a apelat la acest ge
Esecul in preluarea unei institutii concurente de catre banca portugheza Millennium BCP a adus cu el decizia directorului organismului bancar, Paulo Teixeira Pinto, de a demisiona. Directorul general al bancii portugheze spune ca a apelat la acest gest pentru a pune capat luptei pentru putere cu presedintele institutiei, citeaza Reutrs.Conflictul a inceput la scurt timp dupa esecul ofertei pentru Millennium, a doua incercare nereusita de preluare a unei institutii concurente intr-un interval scurt de timp, care a atras intrebari privind planurile de dezvoltare pe termen lung ale bancii. Millennium a anuntat ca va publica un comunicat privind aceasta problema dupa reuniunea consiliului general si de supraveghere. Cotatia actiunilor Millennium a crescut cu 2,73% in timpul sedintei de tranzactionare, la 3,39 euro, inversand trendul descendent anterior. Titlurile bancii portugheze au atins un nivel maxim de 3,44 euro in timpul sedintei bursiere, avans sustinut de sperantele unei incheieri a conflictului managerial.TSF a relatat ca vicepresedintele Millennium, Filipe Pinhal, va prelua functia de director general. Teixeira Pinto si presedintele Millennium, Jorge Jardim Goncalves, au fost implicati intr-o lupta pentru putere inca de la inceputul acestui an, cand preluarea unui concurent de dimensiuni mai mici, Banco BPI, a esuat. Desi s-au organizat, intre timp, trei adunari ale actionarilor, conflictul nu a fost solutionat. "Sunt informatii favorabile si, eventual, ar putea fi reluate discutiile in vederea fuziunii cu BPI, intrucat Filipe Pinhal si Jardim Goncalves sunt foarte apropiati", a spus un alt trader. Actionarii si analistii si-au exprimat ingrijorarea privind impactul negativ al conflictului intern asupra afacerilor bancii. Millennium va deschide o filiala in Romania in luna septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.