Compania cu capital turcesc Opus Project&Development care va ridica un proiect imobiliar  in nordul Bucurestiului in valoare de 700 de milioane de euro estimeaza ca va obtine un profit de 17 milioane de euro din vanzarea primelor 565 de locu
Compania cu capital turcesc Opus Project&Development care va ridica un proiect imobiliar in nordul Bucurestiului in valoare de 700 de milioane de euro estimeaza ca va obtine un profit de 17 milioane de euro din vanzarea primelor 565 de locuinte."Prima faza a proiectului Cosmopolis va cuprinde 565 apartamente, o gradinita, o biserica, o cafenea si o scoala de echitatie pentru copii, si se va desfasura pe un teren de 65.000 de metri patrati. Investitia pentru aceasta faza este de 60 de milioane de euro, in timp ce valoarea de vanzare este estimata la 77 milioane de euro", a declarat, ieri, la conferinta de lansare a proiectului, Ahmet Buyukhanli, presedintele Buyukhanli Group, din care face parte Opus Project&Development. Proiectul, denumit Cosmopolis, va fi dezvoltat in comuna Ştefanestii de Jos, din judetul Ilfov. Finantare de 30 mil. euro de la Garanti Bank Pentru finantarea primei etape a investitiei, firma a contractat un credit in valoare de 30 de milioane de euro de la Garanti Bank, restul sumei necesare fiind asigurat din veniturile obtinute din vanzarea primelor locuinte."Vom utiliza veniturile obtinute din vanzarea locuintelor pentru fazele urmatoare ale proiectului. Deja avem rezervate 300 de locuinte din cele 565 care vor fi disponibile in prima etapa", a spus Buyukhanli.Proiectul Cosmopolis va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 100.000 de metri patrati si va avea o arie construita de aproape un milion de metri patrati. Finalizarea intregului complex este programata pentru anul 2014. Vor investi 60 de milioane de euro in infrastructura Investitia totala in acest proiect, care va fi construit in sapte etape, se ridica la 700 milioane euro, dintre care 60 de milioane de euro vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii in zona.Valoarea de piata a proiectului este estimata la un miliard de euro, la finalizarea lucrarilor de constructie, in anul 2014. Opus Project&Development a cumparat terenul anul trecut de la o firma romaneasca, la un pret de circa trei milioane euro.Firma a fost infiintata in acest an si este controlata de familia Buyukhanli din Turcia, implicata in mai multe proiecte rezidentiale, comerciale si hoteliere in Turcia, proiectul de la Ştefanestii de Jos fiind prima investitie pe o piata externa."Romania a intrat in Uniunea Europeana, are un mediu investitional stabil si ofera oportunitati bune de investitii. Vom continua investitiile pe piata romaneasca, viitoarele proiecte urmand sa fie dezvoltate in centrul Bucurestiului, iar daca gasim posibilitati de investitii, vom merge si in provincie", a afirmat Buyukhanli.Cosmopolis este al doilea proiect de anvergura din localitatea Ştefanestii de Jos si va avea o suprafata construita de circa 1,4 milioane de metri patrati, iar valoarea totala a investitiei este estimata la un miliard de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.