Un autocar care ducea la munca 65 de romani a fost retinut, vineri, dupa intrarea in Spania, pentru nereguli la tacograf, iar pasagerii inca mai asteptau, aseara, sa fie preluatI din parcarea de pe o autostrada de langa localitatea Oiartzun, informea
Un autocar care ducea la munca 65 de romani a fost retinut, vineri, dupa intrarea in Spania, pentru nereguli la tacograf, iar pasagerii inca mai asteptau, aseara, sa fie preluatI din parcarea de pe o autostrada de langa localitatea Oiartzun, informeaza Noticias de Gipuzkoa.


SOFERII - IN NEREGULA. Masina a plecat de la Craiova, a facut un drum de 72 de ore prin Ungaria, Austria, Italia si Franta, si mai avea o zi pana sa ajunga la destinatie, in localitatea spaniola Malaga. Vineri dimineata, la putin timp dupa ce a intrat in Spania, la un control rutier, politia a decis sa imobilizeze autocarul din cauza unor probleme la tacograful soferilor.


SEZONIERI iN AGRICULTURA. Cei 65 de pasageri au platit firmei romano-portugheze care detine autocarul cate 110 euro, pentru a ajunge la Badajoz si la Malaga, unde intentionau sa se angajeze ca sezonieri, in agricultura. Din parcarea in care sunt imobilizati si pana la destinatie mai sunt cateva sute de kilometri- o zi de mers cu masina.


AJUTATI DE SPANIOLI. Serviciul de urgente le-a asigura romanilor bauturi, mancare si paturi. O mama si cei patru copii minori care calatoreau cu autobuzul au fost mutati intr-un adapost, pana cand masina isi va putea continua drumul.

Din cele 65 de persoane care calatoreau cu autobuzul, aseara se mai aflau in parcare 25. Restul si-au platit singuri drumul pana la destinatie sau au mers la rude sI prieteni.

Patronul firmei caria ii apartine autocarul refuza sa plateasca amenda de 14.000 de euro stabilita de politie.


FARA BANI. "Nu putem sa plecam pentru ca nu mai avem nici un ban. Nu avem ce sa facem decat sa asteptam", le-a spus jurnalistilor spanioli Ionut Mihai Boran (17 ani), unul dintre pasagerii ramasI in parcare.

Ministerul de interne a confirmat pentru ziarul spaniol ca autocarul, inamatriculat in Portugalia, a fost imobilizat pentru nereguli la tacograf. Cei doi soferi depasisera orele regulamentare de condus. Autocarul nu va putea pleca pana cand nu va fi platita amenda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.