Statele Uniunii Europene sunt foarte preocupate de lipsa apei. Ministrii mediului din tarile membre s-au reunit in acest week-end la Lisabona si au realizat o analiza generala a orientarilor politice pentru actiunile viitoare in cadrul principiilor U
Statele Uniunii Europene sunt foarte preocupate de lipsa apei. Ministrii mediului din tarile membre s-au reunit in acest week-end la Lisabona si au realizat o analiza generala a orientarilor politice pentru actiunile viitoare in cadrul principiilor UE de management al resurselor de apa, in contextul secetei din 2007.


CONSILIU INFORMAL. Romania a fost reprezentata la evenimentul din acest sfarsit de saptamana - Consiliul Informal de Mediu al Uniunii Europene - de o delegatie condusa de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Tema reuniunii a fost "Deficitul de apa si seceta", in contextul secetei severe care a afectat aproape o treime din tarile Uniunii Europene. In timpul Consiliului, s-au examinat cele mai bune practici din domeniu, legatura stransa intre schimbarile climatice ca factor agravant si cauza a secetei, caracteristicile regionale ale acestei probleme, dar si impactul asupra economiei si masurile de adaptare. Reprezentantii Comisiei Europene au prezentat o comunicare ce vizeaza provocarile implicate de lipsa apei si seceta.


INTERESE DEOSEBITE. Oficialii europeni au propus, in acest sens, un set de masuri fundamentale, intre care stabilirea unor indicatori adecvati in vederea combaterii lipsei de resurse si secetei, precum si analizarea necesitatii unor actiuni legislative viitoare, in ceea ce priveste seceta. Aceasta Comunicare furnizeaza o vedere generala asupra orientarilor politice pentru actiunile viitoare in cadrul principiilor UE de management al resurselor de apa. Documentul defineste totodata angajamentul clar asupra eforturilor europene privind implementarea actiunilor viitoare pentru prevenirea secetei si combaterea efectelor acestui fenomen. Potrivit oficialilor de la Bucuresti, pentru Romania, reuniunea a fost de un interes deosebit in contextul conditiilor meteorologice din acest an.


DOCUMENT
"Propunem un set de masuri fundamentale, intre care stabilirea unor indicatori adecvati in vederea combaterii lipsei de resurse si secetei, precum si analizarea necesitatii unor actiuni legislative viitoare, in ceea ce priveste seceta"
rezolutia Consiliului  Informal de Mediu al UE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.